brak ABS-u
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak ABS-u
Witam wszystkich , mam problem z ABS w moim aucie vw golf3 1.9 tdi syncro . Komputer wykazał ze sa popsute dwa czujniki w tyle wiec je wymieniłem ale problem jest cały czas . Mam pytanie , bo czujnik odczytuje predkosc z przegubu i czy na przegubie nie powinna byc koronka bo umnie nie ma a moze jest jakis magnes w przegubie i sie rozmagnesował nie umiem sobie z tym poradzic prosze o pomoc . Dla jasnosci z tyłu mam bębny naped jest odłaczony z tyłu
- Paweł Marek
- V.I.P.
brak ABS-u
Zapewne musi być zębatka tak jak na fotkach w tym temacie o T4 http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=44&t=655" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
brak ABS-u
z kablami raczej jest wszystko wporzadku ale nie wydaje mi sie zeby tam była jakas zembatka bo poprostu nie ma tam miejsca pozatym pytałem sie w sklepie to przeguby nie posiadaja zadnej zebatki , ale czujnik musi z czegosc odczytywac predkosc moze uda mi sie zrobic jakies fotki dla podglądu .
- Paweł Marek
- V.I.P.
brak ABS-u
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=294306" onclick="window.open(this.href);return false; przeczytaj ostatni post, konkretów nie podam ale tam wyraźnie pisze że coś ma być na podtoczeniu w przegubie, jakaś siatka, przy takim stanie przegubów nie dziw się że się rozpadło wszystko od korozji
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
brak ABS-u
witam:) dzieki za odpowiedzi bo podsuneły mi pewien pomysł , a wiec moje przeguby były gładkie i ponacinałem na nich rowki , min. wygladają teraz jak koła zebate i ABS zaczoł działac fotki nie wstawie bo nie zrobiłem ale najwazniejsze ze działa:)