Który lepszy blok 2.0
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Który lepszy blok 2.0
Nie wiem czy temat już był ale zapytam:
interesuje mnie jak wypada porównanie bloków (bo głowice to juz wiadomo) miedzy 9A a ABF
nie mowa oczywiście o czujniku obr. wału bo nie o to chodzi (poza tym ta kwestie da sie przeskoczyć) ale o układ korbowo tłokowy
w 9A
- krutsza korba
- ori stopień 10.8:1
- niski blok
w ABF
- dłuższa korba
- ori stopień 10:1
- wyższy blok
jeśli dobrze kombinuje to poprzez długie korby uzyskujemy jepszy niuton natomiast krutszą da sie wyzej kręcić.
Chciałem sie dowiedziec który blok poprostu bedzie lepszy do budowy mocnego N/A być moze zalety też sparwdzą się przy turbo
reasumując który lepszy do mocnego N/A a który do Turbo, który silnik jak bedzie jechał z jakich obr. etc. etc.
układ zasilania w obu przypadkach to DF I
dla porównania wykres mojego 9A
i zdrowego ABF'a wykres zapożyczony od kolegi
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... s1copy.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
interesuje mnie jak wypada porównanie bloków (bo głowice to juz wiadomo) miedzy 9A a ABF
nie mowa oczywiście o czujniku obr. wału bo nie o to chodzi (poza tym ta kwestie da sie przeskoczyć) ale o układ korbowo tłokowy
w 9A
- krutsza korba
- niski blok
w ABF
- dłuższa korba
- wyższy blok
jeśli dobrze kombinuje to poprzez długie korby uzyskujemy jepszy niuton natomiast krutszą da sie wyzej kręcić.
Chciałem sie dowiedziec który blok poprostu bedzie lepszy do budowy mocnego N/A być moze zalety też sparwdzą się przy turbo
reasumując który lepszy do mocnego N/A a który do Turbo, który silnik jak bedzie jechał z jakich obr. etc. etc.
układ zasilania w obu przypadkach to DF I
dla porównania wykres mojego 9A
i zdrowego ABF'a wykres zapożyczony od kolegi
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... s1copy.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony sob lis 26, 2011 16:53 przez Marszall, łącznie zmieniany 1 raz.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Który lepszy blok 2.0
Troche pokreciles, skoki walow oba takie same, ktotsza korba = wiecej niutona na dole, dluzsza korba - mozna wyzej zakrecic.Marszall pisze:Nie wiem czy temat już był ale zapytam:
w 9A
- mniejszy skok tłoka
- krutsza korba
- niski blok
w ABF
- dłuższa korba
- wiekszy skok tłoka
- wyższy blok
Bierz tego w lepszym stanie technicznym, albo ABFa.
Który lepszy blok 2.0
Dzięki za zainteresowanie, ale jeżeli mówimy os stndardowej odcince to wsumie bez większego znaczenia, nie?
Wsumie lepiej mieć tez troche momentu na dole
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Re: Który lepszy blok 2.0
Bez znaczenia, a raczej jak się nie bijesz o ostatnie możliwe KM to bez znaczenia.Marszall pisze:Dzięki za zainteresowanie, ale jeżeli mówimy os stndardowej odcince to wsumie bez większego znaczenia, nie?
Który lepszy blok 2.0
mówimy o tych samych specyfikacjach, czyli Digi I nie Digi III z ABFa normalne krecenie porting, ew. jakieś wałki
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Który lepszy blok 2.0
Pomijalne różnice.
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
Który lepszy blok 2.0
hmm ale coś ta dłuższa korba w ABF jednak robi po co ona?
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Który lepszy blok 2.0
Znajomy ma 9A na wysokim bloku i nie jest to rzeźba ,czyli starsze 9a były na niskim bloku a nowsze na wysokim.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY