Ostatnio w golfie zepsuło się pokrętło od sterowania kierunkiem nawiewu. Udało mi się naprawić usterkę lecz przy okazji postanowiłem co nieco ulepszyć.Ze względu na to, że jest to TDI i wolno łapię temperaturę postanowiłem odłączyć linkę z pierwszego pokrętła [tego od biegów dmuchawy]. Wcześniej natomiast zauważyłem, że ta linka pełni funkcje obiegu zamkniętego i otwartego dmuchawy [tak mi się wydaje bo nie ma przycisku z ikonką obieg zamknięty/otwarty mam autko bez klimy]
Teraz mam wrażenie, że szybciej robi się w środku ale czy to dobrze to nie wiem. Jeśli jest cały czas zamknięty to nie dopływa świeże powietrze z zewnątrz.
Podczas zabawy z linką zauważyłem też, że nadmuch na 1,2 pozostałych biegach słabo dmucha z kratek w pewnym położeniu linki więc ustawiłem ja w następujący sposób.Na każdym biegu dmuchawa mocno jest odczuwalna a na 4 biegu to mało głowy nie urywa. No i to ciepełko w kabinie.
Teraz pytanie do znawców tematu czy ta linka to obieg zamknięty/otwarty ?? Mam autko bez klimy
Załączam fotkę z zaznaczeniem linki