Stuki na zimnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stuki na zimnym
Witam koledzy mam pytanie,jak zapala rano zimny silnik to przez pare sekund slychac stuki w silniku potem jest cicho tylko tak sie dzieje za zimnym silniku jak postoi dluzej co to moze byc ,pozdro
- matiz_1990
- Ma gadane
Stuki na zimnym
To normalne, nie przejmuj się. Stukają popychacze hydrauliczne.
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
Stuki na zimnym
A czy mógłbyś dokładniej opisać rodzaj tych stuków.Czy to może są takie stuki,przypominające mocne uderzenia w silniku,czy może coś innego.Pomogłoby też,
gdybyś nagrał filmik.
gdybyś nagrał filmik.
Stuki na zimnym
kolego jedni mowili ze to przez to ze gesty olej jest i takie stuki sa,sprubuje nagrac te stuki i wstawie
Stuki na zimnym
A w jakich temperaturach go odpalałeś.Jakiego oleju używasz.
Ja dla przykładu mam Mobil S 10W40 od dwóch sezonów i palił bez stuków w najgorsze mrozy.
Ja dla przykładu mam Mobil S 10W40 od dwóch sezonów i palił bez stuków w najgorsze mrozy.
Re: Stuki na zimnym
Nie to nie jest normalne.matiz_1990 pisze:To normalne, nie przejmuj się. Stukają popychacze hydrauliczne.
Czy to taki dźwięk " onclick="window.open(this.href);return false;
Proponuję sprawdzić na sam początek napinacz paska wielorowkowego(Z lewej strony silnika obok osłony rozrządu)-jeśli są luzy na rolce lub na siłowniku to lubi wydawać metaliczny dźwięk który zwiększa się przy dodawaniu gazu.
Jeśli to nie napinacz to zacznij szukać dalej:
popychacze-zużywają się po ok 200-250 tys.Każdy w miarę dobry mechanik po zdjęciu pokrywy zaworów oceni czy to właśnie one..Koszt wymiany nie duży..
pompa paliwowa-tu może trochę zaboleć po kieszeni.