po wymianie rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
Witam mam golfa z silnikiem AJM Wymienili mi ostatnio rozrząd i gdy odbierałem auto od mechanika usłyszałem dziwny dźwięk. Mechanik posłuchał i stwierdził ze pasek ma sie ułożyć. Dwa dni później wróciłem do mechanika bo boje się z tym jeździć. Zdiagnozował jakimiś słuchawkami ze to jakaś rolka. Z tego co wiem wymienili już wszystko pompę wody rolki napinacz nawet pasek z innej firmy. i problem dalej nie znika. Czy mogli coś uszkodzić przy wymianie??? pasek wieloklinowy????? czy jakoś tak co napędza alternator to tez nie jest to. POMOCY
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
po wymianie rozrządu
Pompa wody czasami "rzęzi", jak jest za mocno naciągnięty pasek.
jest - Audi A3 S-line ASZ+ >>218KM 489Nm<<
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
był - Audi A4 Avant 1.9TDI AFN
był - mkIV GTI TDI ARL+ >>187KM 398Nm<<
był - mkIII 1Z+ >>130KM 313Nm<< od www.g-lab.pl
po wymianie rozrządu
Niedawno był podobny temat, okazało się, że to wina paska, ułożył się i było ok.
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
Michał7891
1 zciągnij pasek wielorowkowy i spr.czy dalej stuka.
2 jak dalej wali to zciągnij obudowe rozrządu i spr.czy czasami rozrząd składany na tak zwanego flamastra(narysowane znaki markerem na kołach) jak flamaster to wszystko do poprawki. (częste przypadki rozrząd przestawiony o 1 ząbek)
1 zciągnij pasek wielorowkowy i spr.czy dalej stuka.
2 jak dalej wali to zciągnij obudowe rozrządu i spr.czy czasami rozrząd składany na tak zwanego flamastra(narysowane znaki markerem na kołach) jak flamaster to wszystko do poprawki. (częste przypadki rozrząd przestawiony o 1 ząbek)
po wymianie rozrządu
TDI PD jak przestawisz o 1 ząb nie zapali.diegoxxx pisze:(częste przypadki rozrząd przestawiony o 1 ząbek)
po wymianie rozrządu
o ile zaworow juz nie pognie. To nie bezyna ze sobie przestawisz o jedne zabek i jeszcze silnik bedzie chodzil tylko bedzie kulał. Powiem szczerze ze skladalismy rozrzad w dyra galaktyce razem z mechanikiem w AUY i jakos bez blokad sie dalo bez problemu. Owszem blokady sie przydaja ale nie sa ze tak powiem niezastapione. Powinno si erobic z blokadami to fakt by pozniej nie bylo niedomówień.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
po wymianie rozrządu
nie zgodze się koledzy małem seata 1,9 tdi z przestawionym rozrządem silnik odpalał ale chodził jak traktor po prawidłowym złożeniu nie te auto.
fakt można założyć rozrząd bez blokad jak pamiętam to znak na skrzyni i znak na wałku rorządu pompa idzie na blokade (może być imbus)ale np. 2,5 v6 bez blokad nawet nie nie zabierał bym sie.
ale nie ten temat
ps. jak będe miał na serwisie przestawiony to nagram filmik i wtawie go
pozdro.
fakt można założyć rozrząd bez blokad jak pamiętam to znak na skrzyni i znak na wałku rorządu pompa idzie na blokade (może być imbus)ale np. 2,5 v6 bez blokad nawet nie nie zabierał bym sie.
ale nie ten temat
ps. jak będe miał na serwisie przestawiony to nagram filmik i wtawie go
pozdro.
po wymianie rozrządu
diegoxxx widocznie u siebie na serwisie nie robiłeś nigdy żadnego TDI PD. Masz racje, vp będzie chodził jak nawet jeden ząbek się walniesz, ale pd będzie tylko kręcił i nie zapali.
a coś więcej? Dziwny to znaczy jaki? Tarcie? Piszczenie? Szum? Jakiś czas temu w BXE założyłem pompę wodną ruville, było ją strasznie słychać. Została wymieniona na metelli i cisza.Michal7891 pisze:usłyszałem dziwny dźwięk
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
nie wiedziałem jak opisać ten dźwięk. Ale wrzuciłem to tutaj http://brzeziu87.wrzuta.pl/audio/8qwywW ... e_rozrzadu" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: po wymianie rozrządu
A pasek czasem nie jest za mocno naciągnięty ? wtedy pompa będzie wyła
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
-
- Nowicjusz
po wymianie rozrządu
pompa jest założona chyba Ruville. Wkładali też jakąś na M.... tylko nie pamiętam nazwy. Z tego co mi powiedział ten mechanik ze te silniki tak maja i ze był u innych mechaników i mieli tak samo. Ale nie wydaje mi sie ze tak moze byc. Jutro auto zabieram od niego bo juz nic przy nim nie robi