Planowanie głowicy 16V
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Planowanie głowicy 16V
Jak zmierzyć czy głowice można jeszcze liznąć? Słyszałem kiedyś o mierrzeniu przez jakiś otwór, suwmiarką...Ale nie pamiętam gdzie to było;/
Do planowania trzeba ściągać zawory ssące? wałka nie ściągałem jeszcze ale jakoś niechętnie są teraz zamknięte, wystają ponad płaszczyzne głowicy
Głowa jest z KRa
Planowanie głowicy 16V
trzeba sciągac zawory bynajmniej ssące, mierzysz wysokość głowicy poprzez otwór na śruby którymi się przykręca głowicę do płaszczyzny przylegania uszczelki głowicy
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Planowanie głowicy 16V
o tym ile planować decyduje ślusarz który będzie to robił. Zależy to od maszyny i tego jak faktycznie wygląda głowica. Oczywiście klient płaci to może sobie ile chce zjechać - tylko po co ?
Do planowania głowice należy rozebrać ( mogą Ci policzyć dodatkowy koszt rozebrania ) dla zaoszczędzania kasy i dla czystości głowicy. Przy tym można od razu uszczelniacze wymienić
Do planowania głowice należy rozebrać ( mogą Ci policzyć dodatkowy koszt rozebrania ) dla zaoszczędzania kasy i dla czystości głowicy. Przy tym można od razu uszczelniacze wymienić
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
Planowanie głowicy 16V
Standardowo mi zawsze do zrównania nierówności planowali 0,10 mm jak bardziej powykrzywiana 0,15mm
tylko z głowicą 16V trzeba uważać bo szybko może ci sie materiał do planowania skończyć, minimalnie jak można zjechać to aby miała 118,1mm wysokości. Tak więc sobie pomierz
tylko z głowicą 16V trzeba uważać bo szybko może ci sie materiał do planowania skończyć, minimalnie jak można zjechać to aby miała 118,1mm wysokości. Tak więc sobie pomierz
Planowanie głowicy 16V
No i pamietaj o dobrej uszczelce firmy ELRING lub Goetze no ewentualnie Victor Reinz. Inne to syf
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Planowanie głowicy 16V
Uszczelke kupiłem Goetze...... Głowa nie była nigdy zrzucana, na starej uszczelce były jeszcze znaczki VW/Audi
Za planowanie koleś chce około 80pln, do tego za zrzucenie zaworów, frezowanie gniazd, obróbke zaworu i docieranie, wymiana uszczelniaczy(kupione przeze mnie) po 20pln od zaworu...
Chyba spróbuje sam to zrobić, jedynie planowanie zlece jemu....
Za planowanie koleś chce około 80pln, do tego za zrzucenie zaworów, frezowanie gniazd, obróbke zaworu i docieranie, wymiana uszczelniaczy(kupione przeze mnie) po 20pln od zaworu...
Chyba spróbuje sam to zrobić, jedynie planowanie zlece jemu....
Planowanie głowicy 16V
20zł / szt to duzo. Lepiej kupić pastę o granulacji 1, 2 i samemu dotrzeć.
a planowanie jak samemu rozbierzesz nie powinno więcej jak 50pln kosztować ( za każdym razem place we wrocku 40zł i bez znaczenia czy to 16V czy 8v czy 20V )
a planowanie jak samemu rozbierzesz nie powinno więcej jak 50pln kosztować ( za każdym razem place we wrocku 40zł i bez znaczenia czy to 16V czy 8v czy 20V )
Ostatnio zmieniony wt lis 08, 2011 18:00 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Planowanie głowicy 16V
potwierdzam, u mnie ceny takie same
Planowanie głowicy 16V
http://shop.malwawl.com.pl/product_info ... cts_id=166" onclick="window.open(this.href);return false;
koszt pasty ~2zł hehe
koszt pasty ~2zł hehe
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
Planowanie głowicy 16V
Jeśli myślisz, ze przez planowanie dodasz coś mocy w 16V to jesteś w błędzie, to nie F126p
Re: Planowanie głowicy 16V
Ja tak nie myśle Musze liznąć głowe bo uszczelka mi padłatoffic pisze:Jeśli myślisz, ze przez planowanie dodasz coś mocy w 16V to jesteś w błędzie, to nie F126p
Planowanie głowicy 16V
liźnij najmniej jak tylko możesz i zmierz najpierw wymiar o którym pisze Marszall
Planowanie głowicy 16V
Powyciągam dziś zaworki i zmierze..Musze zmontować wajche do wciskania sprężyn