wolne obroty + pytanie o lpg

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

L3cHu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: L3cHu » pn lis 07, 2011 15:14

W ramach wprowadzenia, mowa jest o Mk2 '86, silnik to 1.6 o oznaczeniu RF (72km) na gaźniku Pierburg 2E

A mianowicie, golf był jeżdżony na gazie przez poprzedniego właciciela, teraz ja musze sie użerać z następstwami jego błędow ;P jeździl, odpalał i jeździł na podtlenku LPG. Teraz na benzynie golf nie trzyma wolnych obrotów. Jak puszcze gaz to po prostu silnik pryknie i zdechnie. Jak dodam troszke gazu to chodzi, ale przerywa i pracuje nierówno, a jak dodam duużo gazu to nagle jak by wszystko ustaje i silnik rwie aż miło. Dziś zatankowałem sobie benzyny i powiedzmy że od 2.5tysiecy rpm samochód idzie jak na 1.6 przystalo, ale jak tyle spróbuje się zatrzymać albo wybić do luzu to juz moge tylko sie zatrzymać :P Dodam też że uszczelka pomiedzy gaznikiem a kolektorem jest nowa.

I pytanie za 100pkt... on jest zasilany mechanincza pompką, na gazie ciągle pompuje mi paliwo... paliwo idzie to gaźnika czy jest jakiś system powstrzymujący ten proceder i paliwo sobie tylko krąży przez filtry i od razu idzie przez przelew do baku??

Jeśli sa jakies niejasności w tym co napisałem to proszę o określenie co dodać lub którą mysl rozwinąć.

Pozdrawiam i licze na pomoc ;) aVWe

jarek43_16
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: jarek43_16 » pn lis 07, 2011 15:55

zobacz może po lewej stronie gaźnika, od strony pasażera jest taka kopułka na dwie śrubki, w środku jest taka membrana, może ona od gazu już popękała

a to za 100pkt, to pewnie masz przed gaźnikiem elektrozawór który odcina paliwo, a jescze tam zaraz za pompką masz pewnie taki powrót pb

L3cHu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: L3cHu » pn lis 07, 2011 17:57

Ok, na pytanie za 100pkt już sobie sam odpowiedziałem :D Tzn kolega mi podpowiedział i faktycznie sprawdziłem to, fakt :) Jest elektrozawór i on odcina... Tak czy siak dziękuje za odpowiedz... Membranka powiadasz... pewnie coś z podciśnienia to jest? Idę, poszukam, zobaczę :)

Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś złote myśli, to zapraszam do pisania ;)

L3cHu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: L3cHu » wt lis 08, 2011 19:22

Działa :) można zamknąć...

jarek43_16, :pub: trzymaj pochwałę ;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lis 08, 2011 21:48

Czekam z zamykaniem żebyś podał rozwiązanie problemu nie trzymaj tej informacji dla siebie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

jarek43_16
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: jarek43_16 » wt lis 08, 2011 22:10

Napisał mi na pw i to była ta membranka wzbogacania mieszanki, znajdująca się na gaźniku po stronie pasażera, pod tą kopułką na 2 śrubki, więc można zamknąć :bigok:

L3cHu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: L3cHu » wt lis 08, 2011 22:26

Przepraszam, nie pomyślałem o tym. Tak jak mówi kolega jarek43_16, stara membrana była już jakaś taka brzydka, twarda, sparciała, nie pracowała tak jak powinna. Wziąłem drugi gaźnik przeznaczony na części, wytargałem to z niego, był w widocznie lepszym stanie, poskręcałem do kupy, przekręciłem stacyjkę i wruuuuuum... pym pym pymrym pym pym! całe lato męczyłem tylko gaz, a to taka pierdoła, która ciągle była pod ręką się okazało... A ja już szukałem na allegro nowego gaźnika -.-''

Skoro już odpowiadam, to dla pewności dodam zdjęcie części o którą chodzi:
http://www.gaznik.pl/membrana_ukl.wzb.m ... ladowe.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 09, 2011 14:04

Ok. Dzięki teraz to posłuży innym. Zamykam

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”