Co to jest?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest?
Szukałem lecz nie mogłem znależć odpowiedzi. I przy okazji mam pytanie bo też nie mogę znależć odp dlaczego mój golf 2 1,6 benz gaz na benzynie nie trzyma obrotów, wystarczy że lekko przytrzymam nogą i jest dobrze, zapala lepiej jak na gazie moc również super, linka naciągnięta na maksa, choć ostatnio jednego razu się samo naprawiło przejechałem kilka kilometrów i było git zgasiłem odpaliłem jeszcze raz i znowu to samo.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Co to jest?
Wtyczka od sondy lambda, który ma urwany kabelek.
Jeżeli chodzi o obroty to poszukaj o obrotach w silniku 1.6PN - bardzo duzo jest tego na forum.
Jeżeli chodzi o obroty to poszukaj o obrotach w silniku 1.6PN - bardzo duzo jest tego na forum.
Co to jest?
Kolego sonda lambda działa tylko na benzynie i to ona poprzez komputer ustala sklad mieszanki. Natomiast gaz ustawia sie na parowniku - dlatego tak roznie silnik chodzi na tych paliwach.
MaciU
Re: Co to jest?
dzięki za odpowiedz ale mam jeszcze pytanko czy muszę wymienić tą sondę czy da rade to jakoś naprawić i czy jest szansa że będzie wtedy trzymał obroty na benzynie?
Re: Co to jest?
wszystko zależy od typu instalacji gazowejMaciU_ pisze:Kolego sonda lambda działa tylko na benzynie i to ona poprzez komputer ustala sklad mieszanki. Natomiast gaz ustawia sie na parowniku - dlatego tak roznie silnik chodzi na tych paliwach.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
- Użytkownik
Co to jest?
Sonda najczęściej montowana jest w kolektorze wydechowym z tego co pamiętam,a w niektórych autach w katalizatorze.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Co to jest?
Musisz znaleźć urwany kabelek. Oryginalnie kabelek ten wychodził z wiązki obok cewki zapłonowej (tam, gdzie wychodzą pojedyncze kabelki do cewki), i szedł w kierunku sondy. Jego ekran podłączony był pod blaszkę przy pokrywie zaworów, na rogu, niedaleko tej wtyczki ze zdjęcia.