Co wybrać ?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn cze 26, 2006 23:02

Pomyśl jeszcze o Intertechniku i JL 10W04 jeżeli nie chcesz bardzo głośno, a dynamicznie i precyzyjnie.
marceliii pisze:Zastanawiam się jaki byłby efekt jakbym sam wzmacniacz dał na przód bez sub-a , może by mi to starczyło ?
Niesety z Hertzami esk chyba będzie trudno, one mają specyficzny bass.
Trzeba by było użyć podbicia we wzmaku a to już wprowadza zniekształcenia. Poza tym drzwi musiałbyś mieć solidnie wygłuszone.

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » wt cze 27, 2006 00:13

Mając na myśli solidne nie chodzi Ci o zwykłe wygłuszenie matami atf czy jakoś tak , bo takie mam naklejone na całe drzwi , ale chyba to za mało .
:(
No więc zamontuje suba , ale jeszcze nei wiem czy tez podłanczać te hertze pod wzmak czy tak póścić .
Co do tych głośników co ty piszesz , nie za bardzo się orientuje , mało o nich słyszałem .
:)
Już się doszukałem , jak dla mnie za drogie .
W sumie to chyba kupie wzmak do suba , tego monacora i stx-a , ewentualnie wcc oriona , bo hertza chyba niema sensu .

No cóż , na sprzedaż

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt cze 27, 2006 09:04

marceliii pisze:Mając na myśli solidne nie chodzi Ci o zwykłe wygłuszenie matami atf czy jakoś tak , bo takie mam naklejone na całe drzwi , ale chyba to za mało .
Mając na myśli solidnie mam na myśli kilka warstw mat + solidny dystans pod głośnik + wygłuszenie tapicerki tak żeby nie wpadała w wibrację przy głośniejszym graniu.
U mnie są praktycznie na całych drzwiach 2 warstwy taśmy dekarskiej i otwory techniczne zaślepione laminatem + jedna warstwa taśmy dekarskiej i muszę powiedzieć, że jest to jeszcze mało. Będę się posiłkował w przyszłości chyba matami app lub pastą głuszącą, no i muszę tapicerkę wytłumić jeszcze.
marceliii pisze:No więc zamontuje suba , ale jeszcze nei wiem czy tez podłanczać te hertze pod wzmak czy tak póścić .
możesz narazie dać hertze bez wzmaka, ale przyszłościowo i tak będziesz musiał dać im wzmak bo sub może je zagłuszać troszkę.
marceliii pisze:Co do tych głośników co ty piszesz , nie za bardzo się orientuje , mało o nich słyszałem .

Już się doszukałem , jak dla mnie za drogie .
Mówiłeś, że na skrzynię masz 500zł. A skrzynie z JL10W0 trafiają się na allegro w cenie ok. 450zł. Trzeba szukać okazji. A jest to bardzo przyjemny głośnik. No i potrzebuje tylko ok 150W RMS'u żeby go porządnie napędzić.
marceliii pisze:bo hertza chyba niema sensu .
Jak dla mnie Hertz jest zbyt prądożerny.

Powiedz ile masz konkretnie kaski na wzmak i suba to postaram się doradzić Ci konkretnie. :bajer:

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt cze 27, 2006 10:01

Kubus20 pisze:Pomyśl jeszcze o Intertechniku i JL 10W04 jeżeli nie chcesz bardzo głośno, a dynamicznie i precyzyjnie.
z IT to w 500 ciężk będzie mu sie zmieścić
jak chcesz głośnik to mam nówke ES250 za 300PLNów - nawet dwa :hmm: :helm:

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » wt cze 27, 2006 18:26

Napewno wezme wzmaka maonacor tego za 204 zł plus kable itp. to już będzie 300 zł , no i chyba tego wcc orin 104s plus skrzynia to będzie coś koło 400 zł , to chyba max dla mnie i powino starczyć bo i tak głośno nie lubie słuchac .
No i dyskotek nie mam zamiaru robić , a drzwi są dość dobrze wygłuszone i dystanse już też założone , więc chyba tak zostawie bez wzmaka .
Ewentualnie kiedyś może z czasem .
Co wy na to ?

No cóż , na sprzedaż

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » wt cze 27, 2006 19:14

NO i baja na resorach :D :D