witam zakupiłem taki auto alarm do mojego golfa http://allegro.pl/dedykowany-alarm-do-v ... 39598.html" onclick="window.open(this.href);return false;
wszystko mam podłączone prócz wyzwolenia na krańcówki drzwi znalazłem kilka tematów z rozpiska kabli z modułem na jedna wtyczkę taki jak ja posiadam problem jest taki ze podłączają sie pod moduł komfortu kabel z diodami zaporowymi czy jak to sie zwie to nie dziala wzbudzenie alarmu po otwarciu drzwi i nie wiem dlaczego próbowałem rożnych kombinacji bez rezultatu ale po dotknięciu samym kablem do masy za każdym razem dziala wzbudzenie alarmu a po podpięciu pod kable nie działa a korzystałem z tej rozpiski z tego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
moj golf to 1.9tdi 98r elektryczne szyby climatronik jak by ktos pytal z góry dzięki za podpowiedzi
problem z dolozonym alarmem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Andrzej4286
- TYLKO VW
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
spróbuj podłączyć pod kabel który z modułu wychodzi do oświetlenia w podsufitce
- Andrzej4286
- TYLKO VW
to niebiesko szary tez prubowalem i nie wiem czemu mi nie chce zadzialac jak jest podlaczony kabel i otworze drzwi to nie ma reakcji a wystarczy ze odlacze zamkne alarmem i podlacze odrazu sie alarm wlacza i nie wiem czemu tak jest ze jak jest podlaczone to nie wzbudza mi alarmu montowalem taki sam w mk3 i tam dziala bez problemu a u mnie nie nie chce
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Kontakt:
przewód faktycznie niebiesko/szary - nie podałem koloru wcześniej...a krańcówki na pewno działają prawidłowo ?? Badałeś czy pojawia się masa po otwarciu drzwi...albo VAGiem w blokach pomiarowych luknij
- Andrzej4286
- TYLKO VW
oswietlenie itp dziala wiec musi byc ale miernikiem nie sprawdzalem bede szedl to sprawdze i vagiem tez sprubuje
zdiagnozowałem dlaczego mi tak reagował alarm wina byly zamienione kolory kabli poprzedni właściciel cos kombinował przy lampce i module teraz został mi bagażnik do podłączenia wiem ze kabel to brązowo czarny ten co daje sygnał na licznik o otwartym bagażniku ale u mnie po podłączeniu kabla od alarmu nie wzbudza go sprawdzałem napięcie na kablu to na zamkniętym bagażniku jest ok 1v a jak otwarty to normalnie 12v i nie wiem czy gdzieś ma jakiś przebicie czy tak ma byc
zdiagnozowałem dlaczego mi tak reagował alarm wina byly zamienione kolory kabli poprzedni właściciel cos kombinował przy lampce i module teraz został mi bagażnik do podłączenia wiem ze kabel to brązowo czarny ten co daje sygnał na licznik o otwartym bagażniku ale u mnie po podłączeniu kabla od alarmu nie wzbudza go sprawdzałem napięcie na kablu to na zamkniętym bagażniku jest ok 1v a jak otwarty to normalnie 12v i nie wiem czy gdzieś ma jakiś przebicie czy tak ma byc
- Qto
- _
- Kontakt:
po zamknięciu bagażnika kabel jest odcinany od masy przez krańcówkę w zamku...skoro napięcie jest to myślę że albo jest syf w zamku (np płyn ze spryskiwacza - częsta usterka) lub coś na kablach w przelotce z klapy do budyAndrzej4286 pisze:na zamkniętym bagażniku jest ok 1v a jak otwarty to normalnie 12v i nie wiem czy gdzieś ma jakiś przebicie czy tak ma byc
PS
Nie pisz jednego posta pod drugim - opcja "edytuj"