jaki licznik mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marek137
Mały gagatek
Mały gagatek

jaki licznik mk3

Post autor: marek137 » pn cze 26, 2006 22:52

mam w swoim golfie taki licznik:
http://www.allegro.pl/item112382287_lic ... azja_.html
skala zaczyna się od 20 konczy na 220

zastanawia mnie czy taki by pasował??:
http://www.allegro.pl/item112386078_lic ... azja_.html
ale jak znam zycie to pewnie nie??

licznik musze zmienić bo nie wiem czemu obrotomierz czasem działa czasem nie, mysle ze to własnie wina licznika??

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn cze 26, 2006 23:04

albo wtyczka niedociśnieta. wg mnie na 90% bedzie działał, ale odbrze by było zebys spotkał sie z gosciem i na chwile podłaczył. BTW: ten zegar jest bardzo estetyczny - motometer po 94 roku, myslę ze w razie czego szybko byc go sprzedał w podobnej cenie, to taki umiarkowany rarytas.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
marek137
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: marek137 » pn cze 26, 2006 23:18

no wsumie tak sobie pomyslałem jak by zle wskazywał to tylko kupie tarcze na allegro tak wyskalowane jak moj stary licznik i będzie smigać.

a co może być jeszcze przyczyną złego działania obrotomierza, bo wsumie niedocisnięta wtyczka jest możliwa bo zmieniałem podświetlenie, ale przez jakiś czas po wymiania działał dobrze?

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn cze 26, 2006 23:30

nie bedzie ci wskazywał zle bo zegar prędkosciomierza pokazuje tyle ile impulsów dostaje z impulsometra, po prostu zegar 20-200 ignoruje impulsy ponizej 20 mimo ze impulsator je podaje ;) moze jak wpinałes wtczke z powrotem nie docisnąłes jej dobrze lub paproch wpadł. a wyjmowałes zegar obrotomierza z płyty głownej? jesli tak to rozbierzz, przeczysc styki i włóz jeszcze raz. a cyfrowy obrotek dobrze pokazuje?

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”