Witam
Dodam,ze nic wcześniej nie dłubałem, jedynie ustawiałem kierownice prosto, ale wszystko działało i to dość długo. Ale do sedna,jadąc na lekko skręconej kierownicy klakson sam się włączył i po około 30sekundach wyłączył, później już nie działał w ogóle, okazało się,ze poszedł bezpiecznik wiec wymieniłem na nowy i po próbie włączenia sygnału też się przepalił. Zacząłem szukać usterki wiec zdemontowałem obudowę na kierownicy iz ostawiłem te dwa kabelki do podłączenia, po zetknięciu kabli od klaksonu przy kierownicy olejny bezpiecznik poszedł. Przed chwila jeszcze dłubałem w garażu i nie przepalało bezpiecznika. Kable na kierownicy co idą do klaksonu po zetknięciu ze sobą iskrzyły więc był prąd ale nie działał klakson tylko wydawał taki głuchy głos jak po pstryknięciu palcem, takie cykanie. Robiłem kilka prób i w pewnym momencie kable przestały iskrzyć po zetknieciu więc musiał zniknąć plus, nie mam pojęcia czemu tak się stało, bezpiecznik tym razem w porządku, nie wiem już gdzie szukać usterki proszę o pomoc, jutro ruszę z żarówka i będę dalej szukał, prosze o pomoc gdzie jeszcze szukać problemu, zwłaszcza z tym,ze prawdopodobnie znikną sygnał plusowy i nawet to cykanie.
nie sprawny klakson-przepala bezpiecznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maniek8855
- Forum Master
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 20:21 przez maniek8855, łącznie zmieniany 2 razy.
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Jesli masz taka kierownice jak w tym temacie to zobacz czy dobrze masz to poskladane http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=425394" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniek8855
- Forum Master
No niestety kiera jest inna i problem nie jest tak banalny, tak jak mówię po zdjęciu całej kierownicy i zetknięciu ze soba dwóch przewodów powinno zatrąbić a tak nie jest wiec szukamy przyczyny dalej.Jesli masz taka kierownice jak w tym temacie to zobacz czy dobrze masz to poskladane http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=425394" onclick="window.open(this.href);return false;