Problem z Przyspieszaczem zaplonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Witam szukałem podobnego tematu ale nic nie ma.. Więc tak jak bylo ciepło było ok zapalał wszystko fajnie nawet przyspieszacza nie używałem.Ale teraz gdy jest już chlodno to mam problem. Urwała mi się rączka od niego inie mam możliwosci jej zamontować... Czy istnieje jakis sposób żeby to naprawić czy tylko wymienić?
MK3FR- viewtopic.php?f=88&t=373213
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Piszesz że niema możliwości jej zamontować a pytasz się czy da się naprawić... a poza tym to jak się pytasz już o takie rzeczy to może wypadałoby jakieś zdjęcie dać, co? Jak sie nie da zrobić to zdemontować i zamontować nową. Daj zdjęcie.
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Re: Problem z Przyspieszaczem zaplonu
Oki ja nie mam pomysłu dobra jutro dam fotesokol26 pisze:Piszesz że niema możliwości jej zamontować a pytasz się czy da się naprawić... a poza tym to jak się pytasz już o takie rzeczy to może wypadałoby jakieś zdjęcie dać, co? Jak sie nie da zrobić to zdemontować i zamontować nową. Daj zdjęcie.
- KamilP
- DieseL PoweR
Hmm.. Ale o tą plastikową rączkę w kabinie Ci chodzi? Jak tak to ja też mam ułamaną i założyłem sobie breloczek VW Bo tam dziurka jest i akurat to kółeczko pasuje. Co prawda kupiłem tylko z kółkiem zwykłym ale zamieniłem bo nowy breloczek do kluczyków kupiłem A jak np weszła Ci za głęboko to myślę że za pompą można cofnąć odrobinę żeby tylko złapać. Ale fotki wraz by się przydały
- Marciano8719fe
- Użytkownik
- KamilP
- DieseL PoweR
Noo tam jest dziurka i wkładasz w to kółeczko np od breloczka, z breloczkiem może być dla ozdoby i będzie gites. Zaraz pokażę fotkę jak to u mnei wygląda
EDIT u mnie tak to wygląda. Plastikowy zamiennik to nie to samo co oryginał i długo nie wytrzymuje, a to może nie wygląda idealnie ale służy pięknie
EDIT u mnie tak to wygląda. Plastikowy zamiennik to nie to samo co oryginał i długo nie wytrzymuje, a to może nie wygląda idealnie ale służy pięknie
- Marciano8719fe
- Użytkownik
No dobra kolego ale u Ciebie to pewnie lekko chodzi a umie taki brelok nie zda egzaminu.Dużo jest roboty z przekładka tego samego cięgna ?KamilP pisze:Noo tam jest dziurka i wkładasz w to kółeczko np od breloczka, z breloczkiem może być dla ozdoby i będzie gites. Zaraz pokażę fotkę jak to u mnei wygląda
- KamilP
- DieseL PoweR
Ale zaraz nie czaję Cię.. Po co chcesz przekładać cięgno? Chodzi Ci o uchwyt, w załączonym obrazku nr 7 czy coś innego. Dodaję screena z ETKI może Ci pomoże
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Tak własnie chce tą pierdółke nr 7 . Brellok u mnie nie da rady tego wyciągać
- KamilP
- DieseL PoweR
Co że ciężko chodzi? Tu trzeba innej przyczyny szukać, po powinno dość lekko chodzić. A moim zdaniem brelok prędzej da radę niż plastikowa rączka. Może być co najwyżej w palec troszku niewygodnie
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Powiem tak dobrze było tylko mechanik coś nakobionował że po zapaleniu silnika samo się chowało aż w zimę się to całkiem urwałoKamilP pisze:Co że ciężko chodzi? Tu trzeba innej przyczyny szukać, po powinno dość lekko chodzić. A moim zdaniem brelok prędzej da radę niż plastikowa rączka. Może być co najwyżej w palec troszku niewygodnie
- KamilP
- DieseL PoweR
Noo u mnie jak lekko popchnie sie w czasie pracy do przodu to prawie sam się cofa. Ale tylko jak silnik pracuje i jest w miarę rozgrzany. Na Twoim miejscu wraz bym założył jakieś kółeczko czy coś. Chyba ze wolisz rączkę ale wątpię czy będzie wytrzymalsza. A jak Ci się chowa za mocno to można trochę wyregulować, za pompą idzie linka i cięgno, tam wystarczy odkręcić i przykręcić linkę w innym miejscu