syncro + 1.8 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
syncro + 1.8 16V
Witam serdecznie!
Panowie,krotka pilka. Mysle nad mk2 z syncro i wsadzenie mu 1.8 16V oczywiscie golfowskiego KR lub PL..Pytanie czy da rade to zrobic na zasadach P&P..W Golfach jestem poczatkujacy,ale mam jedno GTI 8V i jestem zdumiony tym autem..teraz chce cos wiecej ale koniecznie mk2 wiec mam taka wizje..Co Wy na to?
Panowie,krotka pilka. Mysle nad mk2 z syncro i wsadzenie mu 1.8 16V oczywiscie golfowskiego KR lub PL..Pytanie czy da rade to zrobic na zasadach P&P..W Golfach jestem poczatkujacy,ale mam jedno GTI 8V i jestem zdumiony tym autem..teraz chce cos wiecej ale koniecznie mk2 wiec mam taka wizje..Co Wy na to?
Re: syncro + 1.8 16V
RHDGTI pisze:Witam serdecznie!
wszystko sie da tylko w 16 jest sprzeglo 228mm i niewiem czy podejdzie pod zwykla skrzynie z syncro bo tam jest 210mm chyba ze wlozysz jak ja skrzynie z g60 syncro wtedy juz bedzie bez problemu jak mam teraz kr turbo syncro i wszystko pasowalo
i pytanie jakie sterowanie sprzeglem masz teraz hydraulike czy na linke i jakie chcesz by bylo bo sa rozne wersje przerobek ja poszedlem w linke i wysprzeglik z t4
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
syncro + 1.8 16V
Puki co nie mam ani syncro,ani 16 ani nic..Dopiero sie przymierzam i wpierw chcialbym sie dowiedziec paru rzeczy w temacie..Cieszy mnie info,ze sie da Czyli na dzien dzisiejszy to potrzebuje golfa syncro + 16v + skrzynia z paska g60..Mam na oku jedno syncro i jednego paska syncro g60 z dobrym wyposazeniem-pytanie teraz co ciezej znalezc,bo i miejsce i kasem mam na jednego z nich..Chyba ciezej o Golfa Syncro w dobrym stanie..pozyjemy-zobaczymy..
Golfiarz - Twoj VW bedzie slozyl mi za wzor i baza do pomyslow..
najciezej znalezc zdrowa bude syncro wiec jak juz ja bedziesz mial to juz polowa sukcesuRHDGTI pisze:Puki co nie mam ani syncro,ani 16 ani nic..Dopiero sie przymierzam i wpierw chcialbym sie dowiedziec paru rzeczy w temacie..Cieszy mnie info,ze sie da Czyli na dzien dzisiejszy to potrzebuje golfa syncro + 16v + skrzynia z paska g60..Mam na oku jedno syncro i jednego paska syncro g60 z dobrym wyposazeniem-pytanie teraz co ciezej znalezc,bo i miejsce i kasem mam na jednego z nich..Chyba ciezej o Golfa Syncro w dobrym stanie..pozyjemy-zobaczymy..
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
syncro + 1.8 16V
Na co zwrocic najwieksza uwage przy zakupie syncro..sa jakies miejsca najbardziej narazone na korozje miejsca? Domyslam sie grunt to zajrzec w podloge czy sie trzymie i jak tam sprawa z napedami..Wiem ze to temat troszke na inny dzial,ale po co odrazu zakladac nowy post..hmm..Juz jednego ogladalem,ale byl niezbyt..
ma byc zdrowa buda i tyle reszte zmienisz napedy sa wytrzymale zalozysz skrzynie z g60 i jak bedziesz mial problem z syncro to tyl zalozysz po malych przetrobkach z 4 motion i bedziesz smigal jak bedziesz mial zdrowa bude syncro i paska g60z syncro na czesci poskladasz fajne autko reszte gratow sprzedasz i wyjdzie ci to bardzo tanio biec szukaj i skladaj takie autko jakie sobie wymyslilesRHDGTI pisze:Na co zwrocic najwieksza uwage przy zakupie syncro..sa jakies miejsca najbardziej narazone na korozje miejsca? Domyslam sie grunt to zajrzec w podloge czy sie trzymie i jak tam sprawa z napedami..Wiem ze to temat troszke na inny dzial,ale po co odrazu zakladac nowy post..hmm..Juz jednego ogladalem,ale byl niezbyt..
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
syncro + 1.8 16V
Brzmi fajnie :-D i sadze ze bedzie fajnie..Mysle ze w przyszlym tygodniu bede juz mialjakies syncro-jak nie golfa to jakiegos paska..a tak wogole,to czy naped syncro z paska jest blizniaczy tym z golfa? Domyslam sie ze most i polosie moga byc inne,czyli zostaje dyfer? Ale konstrukcyjnie to prawie to samo? Dzieki golfiarz za wielka pomoc..troche to sie priv zrobil,ale moze ktos inny na tym skorzysta..
skrzynia i tylny most z pasata pasuje a wal tylne zawieszenie jest szersze wiec musi byc mk2 syncro zeby miec jakas baze do takiej skladankiRHDGTI pisze:Brzmi fajnie :-D i sadze ze bedzie fajnie..Mysle ze w przyszlym tygodniu bede juz mialjakies syncro-jak nie golfa to jakiegos paska..a tak wogole,to czy naped syncro z paska jest blizniaczy tym z golfa? Domyslam sie ze most i polosie moga byc inne,czyli zostaje dyfer? Ale konstrukcyjnie to prawie to samo? Dzieki golfiarz za wielka pomoc..troche to sie priv zrobil,ale moze ktos inny na tym skorzysta..
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
syncro + 1.8 16V
Golfik Syncro juz kupiony,wiec teraz poszukuje sprawnego Passata g60 syncro-jakby ktos slyszal o takim na sprzedaz to dawajcie znac..