Witam,
Od kilku dni mam przy ruszaniu taki dziwaczny odgłos (także przy mocniejszym dohamowaniu z małej prędkości) coś ala absy zimą przy hamowaniu na śniegu. Nie mam bladego pojęcia co to może być. Uczucie mam takie jakby jakiś element zawieszenia sobie latał niedokręcony czy cokolwiek z tych rzeczy aczkolwiek wydaje mi się iż jest to niemożliwe. Czy ktoś z Was, drodzy Forumowicze, spotkał się z podobnym problemem ? Jeśli ma to jakieś znaczenie to jest to 1.8T gti.
pozdrawiam
EDIT
Obawiam się także iż może być to sprzęgło
dziwny odgłos jakby abs przy ruszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Może włącza się EDS przy mocniejszym depnięciu na pedał , przełącza napęd z koła na koło
Właśnie problem tkwi tu że to nie tylko przy mocniejszym depnięciu na pedał
Od dawna to masz? Sprzęgło? A co ślizga się? Taki odgłos jest też chyba, jak się włącza ASR na śliskiej nawierzchni...
Trochę się ślizga. Odnośnie nawierzchni to nieważne czy sucha czy mokra, jest tak samo
Sheo, gdy dojdzie kabelek to diagnoza ABS-u , nie zaszkodzi jednak sprawdzenie okablowania , czujników , kostek za pompą ABS ,bezapieczników na aku