Gdzie zamontować elementy autoalarmu ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witaj,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o zdradzenie najlepszych miejsc montażowych autoalarmu w Golf V. Z reguły to każdy powinien sobie takie miejsca sam znaleźć, ale nie mam dojścia do tego modelu. Potrzebuję takie informacje na wykonywany projekt.
Będą to :
- centralka alarmu,
- czujnik ultradźwiękowy,
- syreny akustycznej.
Pozdrawiam
Zwracam się z uprzejmą prośbą o zdradzenie najlepszych miejsc montażowych autoalarmu w Golf V. Z reguły to każdy powinien sobie takie miejsca sam znaleźć, ale nie mam dojścia do tego modelu. Potrzebuję takie informacje na wykonywany projekt.
Będą to :
- centralka alarmu,
- czujnik ultradźwiękowy,
- syreny akustycznej.
Pozdrawiam
Dzięki za posty koledzy, a co z centralką alarmu? Zaznaczam, że alarm z założenia ma współpracować z magistralą CAN.
Nie pytaj gdzie tylko sam montuj tam gdzie pozwala miejsce. Standardowe miejsca są niepolecane, walnij gdzieś za radiem, pod podsufitką, gdziekolwiek. To nie jest trudne.
Chciałbym tak zrobić, ale nie mam możliwości dojścia do auta. Potrzebne mi są te informacje do projektu... Jest to projekt praktyczny, ale tylko w teorii :/
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Gdzie zamontować elementy autoalarmu ?
no to musisz kupować taką centralkę która będzie współpracować z magistralą CAN, najlepiej oryginalnąkadziaj pisze: Zaznaczam, że alarm z założenia ma współpracować z magistralą CAN.
Alarm SEO na Canie załóż lub alarm Meta System na Canie fakt ze ten alarm mety jest drogi ale jest niezawodny i szybki montaż naprawdę bajka
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Alarm już wybrałem jest to: http://www.digitalsystems.com.pl/nasze_ ... 0_can.html" onclick="window.open(this.href);return false; . Ten meta system widzę, że też jest całkiem dobry
SEO jest świetnym alarmem, najlepiej od razu do niego dołożyć dodatkowe zabezpieczenie na przycisk...
Centralkę schowaj gdzieś w aucie byleby nie tam gdzie zawsze się chowa czyli przy nogach kierowcy...., kable alarmu dołacz do oryginalnych wiązek które ida w aucie i zaklej całość taśmą izolacyjną,
Centralkę schowaj gdzieś w aucie byleby nie tam gdzie zawsze się chowa czyli przy nogach kierowcy...., kable alarmu dołacz do oryginalnych wiązek które ida w aucie i zaklej całość taśmą izolacyjną,
Dodatkowo zrób coś włąsnego, tj odcięcie zapłonu czy pompy. Typowe alarmy są do rozpracowania, kto ma sprzęt i kradnie "profesjonalnie" znany alarm "rozwali" ci w chwilę.
no tylko ktoś kumaty musi to wykonać, bo to wszystko na CAN-ie idzie, i nie zapomnij o dobrym AC bo golfik to chodliwy towar. pozdro.skaktus pisze:Dodatkowo zrób coś włąsnego, tj odcięcie zapłonu czy pompy.
Chodliwy, chodliwy statystyki nie kłamią jest tam liderem w Polsce :/ A gdzie zazwyczaj montuję się czujnik ultradźwiękowy we wnętrzu ? Ma może ktoś to na zdjeciu ?