Gwint na zime czym smarowac
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Przeczytalem wszystkie tematy.Czym smarowac gwint na zime w srode zmieniam kola.W kazdym poscie jest co innego napisane.
Ostatnio zmieniony pn paź 31, 2011 11:47 przez slaww, łącznie zmieniany 1 raz.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Ja smaruję smarem grafitowym i jak do tej pory jest super , na wiosnę myjka i gwint jak nowy
Na tą zimę szyję ubranka z ortalionu
Na tą zimę szyję ubranka z ortalionu
A r t u r, na aluminiowe nakrętki to kiepski pomysł.
slaww, możesz posmarować zwykłym towotem (dobrze rozkręcić to nakrętkami) a potem owinąć duct tape'em - na wiosne zedrzesz taśme i gwint jak nowy
slaww, możesz posmarować zwykłym towotem (dobrze rozkręcić to nakrętkami) a potem owinąć duct tape'em - na wiosne zedrzesz taśme i gwint jak nowy
Shmatan pisze:A r t u r, na aluminiowe nakrętki to kiepski pomysł.
Ogólnie to moja pierwsza zima na gwincie, a więc zrobię to tak jak piszesz zwykłym towotem
Ja smarowałem smarem przeznaczonym do pracy w środowisku typu: piasek, błoto, woda itp. Stosowany do łańcuchów rowerowych i motocyklach. Sprawdza się polecam.
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
MaciekVW, możesz coś więcej napisać o tym smarze? Jakieś foto opakowania .
Re: Gwint na zime czym smarowac
Wieczorem wrzucę foto.czarnykurczak pisze:MaciekVW, możesz coś więcej napisać o tym smarze? Jakieś foto opakowania .
To czym smarować w końcu ? Towot ? Help ! Nie będę szył kondonów ! Zima idzie
Gumiś 89, sam widzisz , że co wypowiedź to inny specyfik ja smaruje grafitowym i jest bajka ( dla mnie najważniejsze ,że nie spływa i nic go nie rusza przez zime)
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
- Aivars
- Użytkownik
Re: Gwint na zime czym smarowac
Gumiś 89 pisze:cookies, dostane ten smar grafitowy w kazdym metalowym w egu ?
Na wiekszosci stacji benzynowych kupisz duza puszke za ok 11zl
ain't low enough.