Jestem posiadaczem golfa 4 1.9TDI 90km kod silnika AGR. Odkąd go kupiłem miał już lekkie objawy. A mianowicie chodzi mi o to że przy odpalaniu i gaszeniu silnik trzęsie całą budą tak jak by miał zaraz wyskoczyć z pod maski. Dzieje się tak głównie przy zimnym silniku gdy go zapalam po nocy. Jeździłem golfem mojego kumpla z tym że z silnikem 110km i czegoś takiego nie było. Również podczas jazdy mam lekkie wibracje na fotelu ale nie są aż tak odczuwalne jak to jeb***cie przy starcie i gaszeniu. Podejrzewam poduszki silnika ale nie jestem do końca pewny. Może za małą dawke startową ma, albo z pompowtryskami coś się dzieje. No sam już nie wiem.

Teraz jak się zrobiło trochę chłodniej wystąpił nowy objaw. Zaczyna mi zapalać dopiero po dwóch obrotach czasami trzech i oczywiście do tego ostre wstrząśniecie całym nadwoziem. Dodatkowo niekiedy gdy gaszę silnik gaśnie mi cały kokpit wraz ze światłami i radiem. Ktoś mi wspominał że to może być akumulator, ale nie jestem pewny.
Jest jeszcze drobny prblem z masą chyba bo zegary źle wskazują mi temperature silnika i poziomu paliwa. Byłem z tym u mechanika podłączył mi go pod kompa i temperatura jest 90 a na zegarach 70.
Czekam na pomoc i proszę o odpowiedzi bo nie wiem co mam dalej z tym robić