Jak dobrac stożek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak dobrac stożek
witam mam silnik 1.6Sr akl 98r.
mam strumiennice koncowy przelot mysle do tego dac stożek i tu mam pytanie jaki wybrac a dokladniej jaki dolot bo wiem ze to trzeba dopasowac dokladnie zeby to mialo sens.
prosze o porady i o linki. pozdrawiam
mam strumiennice koncowy przelot mysle do tego dac stożek i tu mam pytanie jaki wybrac a dokladniej jaki dolot bo wiem ze to trzeba dopasowac dokladnie zeby to mialo sens.
prosze o porady i o linki. pozdrawiam
Jak dobrac stożek
wiekszość tych "uniwersalnych" pewnie bedzie dobra..
wiadomo.. firmowe pewnie czyszczą powietrze lepiej...
co do wielkości stożka to jego powierzchnia przez którą zasysane jest powietrze powinna być zbliżona do powierzchni oryginalnego filtra
wiadomo.. firmowe pewnie czyszczą powietrze lepiej...
co do wielkości stożka to jego powierzchnia przez którą zasysane jest powietrze powinna być zbliżona do powierzchni oryginalnego filtra
Jak dobrac stożek
filtr stożkowy ma prawie o 50 % większą przepustowość powietrza więc wystarczy żeby był o połowę mniejszy , za duży stożek będzie powodował brak ciśnienia w dolocie
Jak dobrac stożek
Chodzi o to by filtr zaciągał zimne powietrze, dobrze jest go umieśćić w takim miejscu tak jak był orginalnie. Zimne powietrze ma więcej tlenu
Jak dobrac stożek
czyli tak kupuje stozek dolot robie jak najbardziej podobny dlugoscia i objetoscia do orginalnego ? jak cos bedzie zle to auto bedzie chodzic gorzej tak ? i mam pytanie mam strumiennice srodek orginal i koniec przelot doloze stozek to powinno cos sie polepszyc u osiagach czy to tylko taki mit ?
Jak dobrac stożek
morcin, jeżeli wydech i dolot nie będzie policzony, stożek nie będzie miał odpowiedniego odcięcia od ciepłego powietrza i CAI to raczej mit. Ale jako że będzie głośniej chodził to będzie się wydawać jakby jechał szybciej