Dziwne zachowanie szyb

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Ermac20
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: Ermac20 » wt paź 25, 2011 07:40

Witam, mam golfa V wersja 3 drzwiowa. Problem z szybami jest taki ze gdy nacisne przycisk do ich opuszczania delikatnie, opuszczaja sie ladnie do momentu kiedy nie puszcze przycisku a potem ladnie ida do gory. Ale klopot pojawia sie wtedy, gdy nacisne przycisk do opuszczania w taki sposob, ze szyba sama opuszcza sie do samego dolu i nagle nacisne go ponownie zeby przerwac jej opuszczanie. Wtedy szyba zatrzymuje sie. Gdy od razu nacisne przycisk do podnoszenia szyby zeby np ja podniesc albo zamknac calkowicie wtedy szyba zamiast isc do gory, obniza sie jeszcze nizej az cala sie prawie schowa w drzwiach. Po tym manewrze moge podniesc szybe do gory tylko recznie tzn caly czas trzymajac przycick. Nie chce dzialac automatyczne podnoszenie szyb. Dodam ze probowalem sposobu z instrukcji dotyczacego kodowania szyb poprzez wlozenie kluczyka w zamek drzwi i przekreceniu go w kierunku zamkniecia zamka dwukrotnie na dwie sekundy ale to nic nie dalo. Przy okazji jakiejs naprawy mechanik podlaczyl komputer i znalazl tam jakis blad podnosnika szyb ale nic konkretnego. Czy to jest powazny problem?
Poza tym chcialbym zapytac o obnizanie sie szkla lusterka przy cofaniu. Wlaczylem ta opcje w komputerze ale lusterko nie obniza sie. Z gory dzieki za odpowiedz. Jak cos zle to sorki, to moj pierwszy post.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: doggie » wt paź 25, 2011 10:20

temat znany i stary jak istnienie Mk5, sterownik szyb szwankują nagminnie, czasami pomaga ich kalibracja, tym temacie masz opisane jak to zrobić /post usera mettenos/ http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... 08&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; jesli nie pomoże to wymiana sterownika, od razu uprzedzam że przypadłość ta nie generuje żadnych błedów w sterowniku więc podłączenie VCDS-a na niewiele sie zda

Awatar użytkownika
Ermac20
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: Ermac20 » wt paź 25, 2011 11:02

Dzieki, sprawdze te sposoby kodowania a co z lusterkami? Powinny sie opuszczac przy cofaniu?

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Dziwne zachowanie szyb

Post autor: doggie » wt paź 25, 2011 11:38

Ermac20 pisze: a co z lusterkami? Powinny sie opuszczac przy cofaniu?

niestety w podstawowej wersji i z podstawowym sterownikiem nie zakodujesz tak aby się opuszczały

Awatar użytkownika
Ermac20
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: Ermac20 » wt paź 25, 2011 12:30

a jak sprawdzic jaka mam wersje? w Komputerze, tym na wyswietlaczu, niby jest taka opcja.

Awatar użytkownika
Ermac20
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: Ermac20 » wt lis 15, 2011 16:41

a czy sterownik tych szyb jest tylko jeden czy dwa odpowiadajace kazdy za jedna szybe??

LeSik
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwne zachowanie szyb

Post autor: LeSik » ndz lis 17, 2013 14:20

U mnie po wymianie turbiny pojawiło się kilka błędów, z którymi sobie w większości poradziłem. Pozostał jeden, teraz nie działa mi opuszczanie lusterka od strony pasażera przy włączeniu biegu wstecznego. Podłączyłem komputer pod VAGa, nie pokazuje żadnych błędów. Macie jakiś pomysł jak ugryźć temat, od czego zacząć?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”