Zmiana tłumika końcowego mk3
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam mam pytanie odnośnie wydechu końcowego .Posiadam Golfa MK3 z silnikiem 1.8 ABS 90 km i chciałbym zmienić wydech końcowy na wydech od diesla np: od 1Z z dwiema fifkami skierowanymi w dół a teraz pytanie czy po zmianie takiego wydechu nie bedzie gorzej chodzi(wkręcał się)itp.A może ktoś już coś takiego modyfikował i zna odczucia po wymianie tłumika końcowego proszę o pomoc w tej sprawie .pozdro
http://img35.imageshack.us/img35/9276/vagc.jpg
- kamilsdz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
istnieją dwururki dedykowane do benzyniaka. Ja do swojego poprzedniego 2e znalazłem bez problemu. Produkuje je na pewno firma Bosal i z tańszych odpowiedników jakaś polska firma też ale nazwy Ci już nie powiem.
Mój GTI TDI Jubi || FollowYourDreams@facebook || OEM+
Mam taki sam silnik, dwa miesiace temu wymienialem na wydech od tdika i nie czuc roznicy, troche mi nie pasuje jak wyglada wydaje mi sie ze za nisko jest ale pewien nie jestem, jak wymienisz to daj znac jak u Ciebie wyglada ;]
Re: Zmiana tłumika końcowego mk3
Wydech zamocowany musiałem delikatne podgiąć tylne mocowanie które wchodzi w gumą trzymającą wydech i wyregulowałem go do swojego upodobania więc u mnie jest idealnie bo jakby nie było możesz sobie go w ten sposób regulować.Również nie odczułem jakiejś różnicy w jeździe tylko podczas pierwszego odpalenia strasznie kopcił sadzą ale jest dobrze szukam jeszcze chromowanych końcówek skierowanych w dół i będzie idealnie także według mnie mit który usłyszałem od kolesia który zajmuje się zakładaniem wydechów że nie powinno się zakładać wydechu końcowego od TDI do benzyny bo będzie zamulony jest obalonyFil pisze:Mam taki sam silnik, dwa miesiace temu wymienialem na wydech od tdika i nie czuc roznicy, troche mi nie pasuje jak wyglada wydaje mi sie ze za nisko jest ale pewien nie jestem, jak wymienisz to daj znac jak u Ciebie wyglada ;]

http://img35.imageshack.us/img35/9276/vagc.jpg
Załóż pusty wydech i załóz końcówkę od TDI
przyrost mocy i momentu niewielki ale gwarantowany 

OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Załóż pusty wydech i załóz końcówkę od TDI
przyrost mocy i momentu niewielki ale gwarantowany 

OPEL - Ohne Power Ewig Letzter