Problem z przeglądem

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

fazikowy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z przeglądem

Post autor: fazikowy » czw paź 20, 2011 13:43

Witam serdecznie. Dziś chciałem podbić przegląd mojego Golfa i niestety facet mi go nie podbił.
Jako powód podał:
1. Brak światła przeciwmgłowego
2. Pogniła podłoga
3. Uszkodzona listwa kierownicza

Co do pierwszego powodu brak przeciwmgłowego wynika z tego że jeżdżę golfem w wersji USA i tak takowego nie ma ale czytałem że jest możliwość przeróbki zamiast jednego ze świateł stopu lub jakiaś improwizorka światła czego raczej chciałem uniknąć. Jak sobie najlepiej poradzić z tym problemem?
Drugi powód to podłoga. Chce przed zimą zrobić podłogę i progi.. Cena ok 1000zł. Myślę że warto bo autko ma potencjał.
Trzeci powód to listwa kierownicza (maglownica?). Facet zajrzał pod samochód i stwierdził że od strony kierowcy cała zębatka jest już na widoku.. Moje pytanie brzmi jaki może być koszt takiej wymiany?

Jestem właścicielem pojazdu od tygodnia. Facet od którego go kupiłem chyba nie wiedział kim jest mechanik. W środku bardzo zadbane. Bardzo proszę o rady dla świeżaka co najlepiej zrobić :). Auto muszę zarejestrować w ciągu najbliższych 3 tygodni. Ale potrzebny mi jest do tego przegląd którego nie chcą mi podbić.. Czy warto tą podłogę trochę zaszpachlować do czasu aż zajmie się tym blacharz? czy raczej czekać? Dzięki wszystkim za odpowiedź

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Problem z przeglądem

Post autor: stonefree » pt paź 21, 2011 22:29

fazikowy pisze:Uszkodzona listwa kierownicza
USzkodzona, czyli co? ma luz, stuka? Jeżeli sama słona jest pęnięta, to wymyj w środku, posmaruj i nałóż nową osłonę.
fazikowy pisze:Jak sobie najlepiej poradzić z tym problemem?
Załóż lampy euro, dociągnij przewód.
fazikowy pisze:Czy warto tą podłogę trochę zaszpachlować do czasu aż zajmie się tym blacharz?
Jak to sobie wyobrażasz??

lary250
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z przeglądem

Post autor: lary250 » sob paź 22, 2011 01:43

podłogi w twoim aucie nie widziałem, wiec nie wiem jak wygląda, ale wydaje mi się ze głównymi przyczynami odmówienia podbicia przeglądu były: brak światła przeciwmgłowego i uszkodzona listwa kierownicza. Światło musi być i układ kierowniczy tez musi być sprawny.

fazikowy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z przeglądem

Post autor: fazikowy » sob paź 22, 2011 14:01

Z tego co mi powiedziano co to listwy kierowniczej to gdzieś od strony kierowcy zębatka wychodzi na wierzch.. a światłem się zajmę skoro musi być :)

lary250
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z przeglądem

Post autor: lary250 » sob paź 22, 2011 16:44

skoro od strony kierowcy jak to ty ująłeś wychodzi ci zębatka to podnieś auto ściągnij koło i zobacz co się dzieje może tylko marzeta maglownicy jest pęknięta

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Problem z przeglądem

Post autor: Johnatan » ndz paź 23, 2011 12:36

Też mam lampy US w mk2 :) odłączyłeś wewnętrzny stop i tam podłączyłem przeciwmgłowe i pasówka :)
Dziury w podłodze blacha i nity plus sylikon
maglownica do wymiany
I tak to jest rada aby aby ten przegląd przeszedł takie usterki jak ty masz nie mają miejsca w naszym świecie VW wiec jak tylko nim jeździsz z punktu A-B to zrób tak jak ci mówie :bajer:
Bo ja bym na twoim miejscu wymienił maglownice zrobił przeciwmgłowe poprzez diode i podłoge... podłoge to ja mam za konserowaną ale na twoim miejscu bym to naprawił z kawałków oryginalnej podłogi żeby było to dobrze Amputacja wstawienie spawanie pasta głusząca malowanie i konserwacja od spodu :)

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

fazikowy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z przeglądem

Post autor: fazikowy » pn paź 24, 2011 17:46

Dzięki bardzo za pomoc :) zrobiłem co trzeba i na przeglądzie nie było problemów :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”