Golf 1.6 benzyna - odpalanie na gazie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 1.6 benzyna - odpalanie na gazie
Proszę o poradę. Mam zamiar kupić Golfa II 1.6 z instalacją gazową. Gość od września jeździ praktycznie tylko na gazie i na gazie bez problemu odpala auto, nawet przy mrozie. Czy to dobrze? Różne są opinie. Czy jazda na gazie rzeczywiście wpływa na szybsze zużycie silnika?
Prośba jeszcze o krótką ocenę, czy za Golfa II 1.6 benzyna (monowtrysk)z instalacją gazową, wspomaganiem kierownicy, rocznik 1991, przebieg około 200 tys., bardzo dobre blachy, silnik w b.dobrym stanie (ocena mechanika), 3 drzwiowy, bez centralnego zamka, bez autoalarmu - auto dobrze się prowadzi, jest dynamiczne - od czerwca w Polsce - cena 8500 złotych to dobra cena, czy za dużo?
Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam
Prośba jeszcze o krótką ocenę, czy za Golfa II 1.6 benzyna (monowtrysk)z instalacją gazową, wspomaganiem kierownicy, rocznik 1991, przebieg około 200 tys., bardzo dobre blachy, silnik w b.dobrym stanie (ocena mechanika), 3 drzwiowy, bez centralnego zamka, bez autoalarmu - auto dobrze się prowadzi, jest dynamiczne - od czerwca w Polsce - cena 8500 złotych to dobra cena, czy za dużo?
Ja pale tez tylko na gazie i to juz z pol roku-nie spalilem ani grama benzyny.Gaz jak jest dobrze zalozony nie ma prawa skrucic zycia silnikowi.A co do ceny to grubo za duza...za niecale 1000Euro kupisz ladnego golfa II i z gazem,oplatami i remontami bedziesz go mial w domu za niecale 7tys.i bedziesz wiedzial ze auto jest zrobione.Moja III'ka z 94 roku z gazem,remonami i oplatami wyszla mnie niecale 9tys.
Dzięki za informacje. Czyli jeśli dobrze założony gaz to nie powinno być problemów - fajnie. Choć jest też dużo innych opini na temat gazu - pewnie to wina wykonania instalacji ?!
Jeszcze co do ceny wyżej opisanego auta - wiem, że nie jest tanio, ale czy przypadkiem nie o wiele za dużo? Golfik naprawdę w dobrym stanie i blachy i wnętrze (siedzenia jak nowe, szczególnie kanapa), lakier też, kolor dla mnie ładny, skrzynia chodzi idealnie, w sumie nie ma się do czego przyczepić - no, mógłby być 5 drzwiowy i z centralnym zamkiem, ale...
A jakie są wasze doświadczenia ze wspomaganiem kierownicy? Nie psuje się zbyt często? Jeśli wysiądzie to czy kobieta da radę kręcić kółkiem?
Jeszcze co do ceny wyżej opisanego auta - wiem, że nie jest tanio, ale czy przypadkiem nie o wiele za dużo? Golfik naprawdę w dobrym stanie i blachy i wnętrze (siedzenia jak nowe, szczególnie kanapa), lakier też, kolor dla mnie ładny, skrzynia chodzi idealnie, w sumie nie ma się do czego przyczepić - no, mógłby być 5 drzwiowy i z centralnym zamkiem, ale...
A jakie są wasze doświadczenia ze wspomaganiem kierownicy? Nie psuje się zbyt często? Jeśli wysiądzie to czy kobieta da radę kręcić kółkiem?
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Golf 1.6 benzyna - odpalanie na gazie
Jarek-JK pisze:Proszę o poradę. Mam zamiar kupić Golfa II 1.6 z instalacją gazową. Gość od września jeździ praktycznie tylko na gazie i na gazie bez problemu odpala auto, nawet przy mrozie. Czy to dobrze? Różne są opinie. Czy jazda na gazie rzeczywiście wpływa na szybsze zużycie silnika?
Oj nie wiem czy to jest monowtrysk, moim zdaniem to gaźnik więc sprawdź oznaczenie silnika, jak na moje słabe oko, to do rozruchu na monowtrysku potrzebna jest benzyna, po przekroczeniu 2 tyś obrotów przechodzi na gazicho. A jeżeli kolo odpala na gazie i robi doładowanie gazu (takim specjalnym przyciskiem na sterowniku gazu) to oznacza że to gaźniczor a nie monowtrysk. Moim zdaniem gażnik 2EE czyli silnik PN.
Ja tak odpalałem i nie było problemu do momentu aż temp spadła poniżej - 20 wtedy nie powinno się odpalać na gazie bo mi parownik zamarzł :green_fuck:
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Teraz
Ja też odpalam na gazie takiegi golfa, tylko raz mi zamarzł reduktor ale to z powodu zbyt małej ilości płynu chłodniczego przy temp. -5 st.C
Cena też mi sie wydaje za wysoka 8,5 tys. to możnabyło dac za takiego przed wejściem do Unii.
Jak stwierdził mindlab za 7 tys to będziesz miał takiego a 1,5 tys zostanie ci na upiększanie auta lub jakiś sprzęt audio
Cena też mi sie wydaje za wysoka 8,5 tys. to możnabyło dac za takiego przed wejściem do Unii.
Jak stwierdził mindlab za 7 tys to będziesz miał takiego a 1,5 tys zostanie ci na upiększanie auta lub jakiś sprzęt audio
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Ale mi się wydaje że w MK II nie były montowane w silniku 1,6 wtryski, to chyba do końca chodziło na gaźniku.
Pozdrawiam
Jasiu II
Teraz
Jasiu II
Teraz