Czy wtryski od AAZ będą chodzic w JP?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak w temacie.
U mnie az na zewnatrz sie z jednego leje i klepie po prostu.
Kolega ma na sprzedanie wtryski od AAZ (chodzily juz w silniku JR i bylo OK) - wtryski sa mierzone i sa w stanie idealnym.
Czy to bedzie dzialalo w moim silniku? Te wtryski sa na 150 barów, a u mnie podobno oryginalnie jest 130. Moze mi ktos wyjasnic o co w tym chodzi?
Jezeli sie je zalozy i beda fajnie chodzic, to nie przelozy sie to na wyzsze spalanie? Silnik AAZ nie slynie z oszczednosci...
U mnie az na zewnatrz sie z jednego leje i klepie po prostu.
Kolega ma na sprzedanie wtryski od AAZ (chodzily juz w silniku JR i bylo OK) - wtryski sa mierzone i sa w stanie idealnym.
Czy to bedzie dzialalo w moim silniku? Te wtryski sa na 150 barów, a u mnie podobno oryginalnie jest 130. Moze mi ktos wyjasnic o co w tym chodzi?
Jezeli sie je zalozy i beda fajnie chodzic, to nie przelozy sie to na wyzsze spalanie? Silnik AAZ nie slynie z oszczednosci...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
Trzeba ustawić niższe ciśnienie bo silnik będzie głośno klekotał
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Czy wtryski od AAZ będą chodzic w JP?
To znaczy ze gdzie sie je ustawia?
Na pompie?
Na pompie?
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie na pompie.dominik7 pisze:To znaczy ze gdzie sie je ustawia?
Na pompie?
We wtryskiwaczach ciśnienie rozpylenia regulowane jest podkładkami,które napinają sprężynę/y.Ujęcie podkładki powoduje zmniejszenie ciśnienia.
Bez próbnika do wtryskiwaczy nic nie zrobisz niestety.
Lepiej tego jednego napraw i będzie taniej,bo tak to koledze zapłacisz,później za regulację i uzbiera się sumka...dominik7 pisze:U mnie az na zewnatrz sie z jednego leje i klepie po prostu.
Pomyśl czy warto.Jechać lepiej nie będzie i oszczędniejszy też się nie zrobi

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Te wtryski to jakies dwusprezynkowe sa - co to znaczy?
Z kolega mam takie uklad, ze jak nie bedzie to dobrze jechalo to mi przelozy stare.
To kolega z forum (zawsze mi auto naprawia), wiec jest OK.
Z kolega mam takie uklad, ze jak nie bedzie to dobrze jechalo to mi przelozy stare.
To kolega z forum (zawsze mi auto naprawia), wiec jest OK.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie będzie.dominik7 pisze:jak nie bedzie to dobrze jechalo to mi przelozy stare
Mało tego,wyższe ciśnienie wtrysku może spowodować oprócz większego hałasu,wypalenie dziur w denkach tłoków.
W TD spalanie ON dzięki doładowaniu przebiega całkiem inaczej,więc tutaj istnieje realne zagrożenie

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To nie maja byc wtryski od JP do AAZ tylko na odwrot.
Nie chodzi mi o zwiekszenie mocy (mam to w nosie) tylko o to zeby mi nie klepalo i zeby silnik mial sile.
No i pozostaje pobudka ekonomiczna jeszcze.
Wymiana koncowek wtryskow kosztuje 300zl, a wtryski polowe tej sumy. Te podkladki o ktorych mowiles Michal to da sie wyjac tak normalnie czy potrzeba do tego specjalnych przyrzadow?
Nie chodzi mi o zwiekszenie mocy (mam to w nosie) tylko o to zeby mi nie klepalo i zeby silnik mial sile.
No i pozostaje pobudka ekonomiczna jeszcze.
Wymiana koncowek wtryskow kosztuje 300zl, a wtryski polowe tej sumy. Te podkladki o ktorych mowiles Michal to da sie wyjac tak normalnie czy potrzeba do tego specjalnych przyrzadow?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Da się wyjąć,ale trzeba mieć próbnik jak pisałem wyżej,żeby sprawdzić ciśnienie po ujęciu 1 czy 2 podkładek.Nic na oko 

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli jest potrzebny próbnik to nie potrzeba żeby były na silniku te wtryski, tak?
To ja je może zawiozę przed zamontowaniem do zakładu i mi ujmą po prostu tych podkładek.
To ja je może zawiozę przed zamontowaniem do zakładu i mi ujmą po prostu tych podkładek.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ponawiam pytanie.
Jak zawiozę te wtryski do warsztatu i mi odejmą podkładek na 130 barów, to będzie dobrze?
Jak zawiozę te wtryski do warsztatu i mi odejmą podkładek na 130 barów, to będzie dobrze?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nikt Ci tego nie zagwarantuje,nawet sam pompiarz.dominik7 pisze:Jak zawiozę te wtryski do warsztatu i mi odejmą podkładek na 130 barów, to będzie dobrze?
Jeżeli końcówki wtryskiwacza są dedykowane pod 150bar,to cholera wie jak będą rozpylać przy 130barach.Może wcale nie będą pylić,tylko lać

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wtryski założone, silnik pracuje ciszej i kulturalnie.
Dawkę paliwa musieliśmy zwiększyć, bo przy lejących kopcił tak powyżej 3000obr.i wcześniej była skręcona.
Zobaczymy jak będzie palił zimny i ile będzi palił. Po kilku dniach złożę relację
Dawkę paliwa musieliśmy zwiększyć, bo przy lejących kopcił tak powyżej 3000obr.i wcześniej była skręcona.
Zobaczymy jak będzie palił zimny i ile będzi palił. Po kilku dniach złożę relację

-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No dobra, pierwsze 120km zrobiłem. Tak jak napisalem silnik pracuje lepiej, ale...no właśnie, jak mu się porządnie i agresywnie depnie od początku to jest w miare OK(wciska prawie jak w JR
). Ale jak się np. wciska przy 60km/h gaz od razu do połowy, to on strasznie powoli przyśpiesza. Nie mówie juz o 5 biegu i 80km/h. Naprawdę jest wtedy ciężko przyśpieszyć. Co prawda mam skrzynię 4T, ale i tak w miare sprawnie tej prędkości powinien samochód nabierać.
Silnik nie bierze oleju i w tej chwili nawet praktycznie nie kopci przy 80 km/h na 2 biegu.
Jak mu się wciśnie gwałtownie gaz to jakby sie dusił, ale jak mu się popuści to idzie OK.
Poradźcie coś, żeby to sprawnie chodziło.
Aha, mam pytanie.
W większości silników JP dolot jest rozmontowany i powietrze jest zasysane z komory silnika. U mnie prowadziła do niego naderwana rura, którą obkleiłem taśmą, i teraz powietrze do dolotu jest zasysane "z błotnika" jak w Turbo Dieslu.
Może lepiej będzie jak zrobię tak jak w większości JP-ków?

Silnik nie bierze oleju i w tej chwili nawet praktycznie nie kopci przy 80 km/h na 2 biegu.
Jak mu się wciśnie gwałtownie gaz to jakby sie dusił, ale jak mu się popuści to idzie OK.
Poradźcie coś, żeby to sprawnie chodziło.
Aha, mam pytanie.
W większości silników JP dolot jest rozmontowany i powietrze jest zasysane z komory silnika. U mnie prowadziła do niego naderwana rura, którą obkleiłem taśmą, i teraz powietrze do dolotu jest zasysane "z błotnika" jak w Turbo Dieslu.
Może lepiej będzie jak zrobię tak jak w większości JP-ków?
Im zimniejsze powietrze będzie łapał tym lepiej.
Jeśli kopci podczas muła to zmniejsz dawkę, jeśli nie kopci to pewnie brakuje paliwa - czyli filtr, smok w baku, elektrozawór
Jeśli kopci podczas muła to zmniejsz dawkę, jeśli nie kopci to pewnie brakuje paliwa - czyli filtr, smok w baku, elektrozawór