KOMPUTER /sterownik 1.8 16 V KR golf II
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jeszcze raz dzięki za pomoc jak dalej ''utknę'' z czymś to się odezwę ,ale sądzę że teraz dam już radę dzięki
ARONS
Ja mam swapa i mam podobny problem.auto rano odpala jakby było zalane,po chwili zaczyna pracować w miarę równo ale to jak się trochę nagrzeje.silniczek krokowy nie dostaje prądu.szukałem i raczej nie mam tego małego komputera w tunelu.dostać teraz taki pewnie będzie problem.jakaś porada?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: KOMPUTER /sterownik 1.8 16 V KR golf II
Mam do opchnięcia taki sterownik (244) jak jestes zainteresowany odezwij się na priv.
Dopóki go nie załozysz ustaw wolne obroty śrubą przy przepustnicy tak zeby na zimnym silniku byly w okolicach 900 (tylko zapamiętaj ile kręcisz i w którą stronę aby móc do tych nastawów później powrócic). Auto będzie pracować stabilnie ale kosztem podwyższonych obrotow biegu jalowego na nagrzanym silniku (mogą polecieć nawet do 1200)
Dopóki go nie załozysz ustaw wolne obroty śrubą przy przepustnicy tak zeby na zimnym silniku byly w okolicach 900 (tylko zapamiętaj ile kręcisz i w którą stronę aby móc do tych nastawów później powrócic). Auto będzie pracować stabilnie ale kosztem podwyższonych obrotow biegu jalowego na nagrzanym silniku (mogą polecieć nawet do 1200)
rudy46 pisze:Ja mam swapa i mam podobny problem.auto rano odpala jakby było zalane,po chwili zaczyna pracować w miarę równo ale to jak się trochę nagrzeje.silniczek krokowy nie dostaje prądu.szukałem i raczej nie mam tego małego komputera w tunelu.dostać teraz taki pewnie będzie problem.jakaś porada?
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
czy ktoś wie jak sprawdzić czy silniczek krokowy jest dobry ? czy jak podłącze do niego kable na krótko z akumulatora to powinien zadziałać - brzęczeć ?
ARONS
Założyłem ten moduł i mam jeszcze problem.nie wiem gdzie ma być podłączony czarny kabel.mam go odciętego.silniczek krokowy mi nie działa.przy zapalonym silniku niema różnicy czy jest podłączony czy nie.nie dochodzi mi wogóle prąd do niego.kostki powpinałem w tam gdzie powinny być a tu dalej nic.???????????????
Witam. pisałem do ciebie jakiś czas temu odnośnie regulatora biegu jałowego tzw. urządzenia 244. . sprawdziłem u siebie dopiero teraz ze do wszystkich kabli podłączonych do tego urządzenia idzie napięcie tak jak pisałeś , natomiast do dwóch czyli biały i biało czarny,napięcia brak,sprawdzałem miernikiem podłączając masę do budy a plus do kabla białego i biało czarnego i było zero Do czego są te dwa kable podłączone? czy można podłączyć napięcie od jakiegoś innego kabla. czy jak ten regulator będzie zepsuty to krokowiec nie będzie działać? Na chwile obecną krokowiec po przekręceniu kluczyka "kliknie" raz i cisza.nie brzęczy podczas pracy silnika, po wyłączeniu zapłonu też raz ''kliknie''
ARONS
Czyli ze silniczek krokowy jest bezpośrednio podłączony do tego urządzenia 244 kablami biały i biało czarny i to wszystko? (golf II 18 .16v kr)
ARONS
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Tak, to wszystko, tylko że do tego sterownika dochodzi też kilka sygnałów na przyklad z krańcówki zamknięcia przepustnicy czy z czujnika temperatury. W końcu ten sterowniczek musi wiedzieć kiedy odpalić krokówkę i jak mocno ją otworzyć.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Witam czy ten sterownik 244 powinien byc zainstalowany w KR przerobionym na Digi II ?
Re: KOMPUTER /sterownik 1.8 16 V KR golf II
dziekuje za odpowiedztoffic pisze:Nie, funkcje 244 spełnia u ciebie Digifant