Mokra chłodnica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Francua
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mokra chłodnica
Witam
W moim MKIII zauważyłem że chłodnica w dolnym rogu rosi. Co dziwne płynu nie ubywa. Posiadam wersje z klimą więc być może w układzie klimatyzacji jakiś płyn uchodzi. Please o jakieś rady.
W moim MKIII zauważyłem że chłodnica w dolnym rogu rosi. Co dziwne płynu nie ubywa. Posiadam wersje z klimą więc być może w układzie klimatyzacji jakiś płyn uchodzi. Please o jakieś rady.
1. Chłodnice da się uszczelnić róznymi specyfikami które jednak załatwią Ci np nagrzewniće (więc coś za coś - ja tego odradzam)Francua pisze:chłodnice da się jakoś uszczelnić ? wyciek nie jest duży. Kilka kropel na chłodnicy. Można z tym jezdzić czy raczej robić ?
2. Obserwuj ile ubywa Ci płynu i jeśli niedużo to dolewaj i jeździj z takim wyciekiem. Np ja ma też podobny wyciek od roku i dolewam średnio 200 ml płynu na miesiąc i tak jezdże bez problemu
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2006 16:11 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Francua
- Nowicjusz
- Kontakt:
Do układu klimatyzacji ??Adamtd pisze:1. Chłodnice da się uszczelnić róznymi specyfikami które jednak załatwią Ci np nagrzewniće (więc coś za coś - ja tego odradzam)Francua pisze:chłodnice da się jakoś uszczelnić ? wyciek nie jest duży. Kilka kropel na chłodnicy. Można z tym jezdzić czy raczej robić ?
2. Obserwuj ile ubywa Ci płynu i jeśli niedużo to dolewaj i jeździj z takim wyciekiem. Np ja ma też podobny wyciek od roku i dolewam średnio 200 ml płynu na miesiąc i tak jezdże bez problemu
Wiesz tak byłoby idealnie - ale nowa chłodnica jednak troszkę kosztuje, a jak yciek nie jest wielki to dlaczego się z nim na jakiś czas nie pogodzić - dodam, że mój braciszek ma wyciek w dwóch miejscach i też z tym żyje tylko dolewa troszkę więcej niż jadziejo pisze:najlepiej usunąć usterkę
[ Dodano: Nie Cze 25, 2006 16:17 ]
Francua, - wielkie sorry- działa upał i wypite piwo !!! Oczywiście ja miałem na myśli chłodniće wody ,a nie doczytałem ,że chodzi o klimę...... tą to wymieniaj chłopie
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2006 16:18 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.