Witam
Nie działa mi światełko w bagażniku czytałem już o tym tu na forum ze to może być od jakiegoś mikrostyku czy coś w tym stylu w zamku ale nie mam pojęcia jak to wygląda... i jaka może być inna przyczyna? Doczytałem też że ma z tym coś wspólnego alarm ale nie wiem co ma "piernik do wiatraka" (dodam ze posiadam alarm) I chciałem zapytać jak to naprawić??
Światło w bagażniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mateuuusz2
- Mały gagatek
Światło w bagażniku
Po pierwsze podstawy - kontrola żarówki w bagażniku i jej oprawki. Potem kontrola styku / włącznika w zamku. Prócz tego kontrola przewodów w klapie bagażnika bo tam jest umieszczony włącznik / styk.
Jeśli kompletnie nie masz pojęcia co robić zostaw to sobie i podaruj robotę komuś innemu
Jeśli kompletnie nie masz pojęcia co robić zostaw to sobie i podaruj robotę komuś innemu
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światło w bagażniku
nie wiem jak jest w mk3, ale jeżeli tak jak piszesz (podobnie jak w mk4) to musisz rozebrać tapicerkę klapy...wtedy już będziesz wiedział jak to wyglądamateuuusz2 pisze:czytałem już o tym tu na forum ze to może być od jakiegoś mikrostyku czy coś w tym stylu w zamku ale nie mam pojęcia jak to wygląda
skaktus już napisał...od siebie dodam żebyś wyciągnął lampkę i zobaczył czy jest tam napięcie (+12V) i masa (-) - wtedy będzie wiadomo czy usterki szukać na przewodzie plusowym (od lampki w stronę bezpieczników) czi minusowym (w stronę klapy bagażnika). Jeszcze kable w przelotce z klapy do budy...mateuuusz2 pisze:jaka może być inna przyczyna?
piernik ma to, że używa tego samego włącznika (czujnika otwarcia bagażnika) co wiatrakmateuuusz2 pisze:Doczytałem też że ma z tym coś wspólnego alarm ale nie wiem co ma "piernik do wiatraka"
Najpierw trzeba zlokalizować usterkę...mam nadzieję że post Kolegi wyżej i mój jakoś Cię naprowadzimateuuusz2 pisze:chciałem zapytać jak to naprawić?
- wlodi2001
- Mały gagatek
- Kontakt:
Światło w bagażniku
Witam, mam pytanko przy okazji tematu jaka powinna być fabrycznie żarówka w oświetlenie bagażnika w MK III ?
Dziękuje za info
Pozdrawiam
Dziękuje za info
Pozdrawiam
####GTI EDITION####
nA zAwSzE dObRa MaRkA
nA zAwSzE dObRa MaRkA
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światło w bagażniku
wlodi2001, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=297694" onclick="window.open(this.href);return false;
mateuuusz2, luknij jeszcze to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101595" onclick="window.open(this.href);return false;
mateuuusz2, luknij jeszcze to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101595" onclick="window.open(this.href);return false;