Jak wyjąć dziwne radio golf II

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Golfrom
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golfrom » ndz paź 16, 2011 10:51

Witam przeszukałem całe forum i nie znalazłem rozwiązania.. otóż moje radio w golfie to jakiś staroć bez wyświetlacza z dwoma potencjometrami, i paskiem z wskazówką do wybierania stacji. Wiem tylko, że to niemieckie radio i po bokach nie ma żadnych otworów żeby wsadzić jakieś druciki.. jest natomiast u góry w połowie radia płaska szeroka na może 5mm szczelina, próbowałem do niej coś wsadzić wcisnąć ale radio ani drgnie... Ma ktoś sposób na pozbycie sie tego przeżytku ?

Kupie: Głośniki do półki jajka 6x9"
Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3
drzwi mk2 bez żagli oraz grill mk2 na dwa światła bez znaczka.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz paź 16, 2011 10:57

wiertło fi 32 i rozwierć

my tego nie widzimy i mamy pomóc,gdbys choc fote dal

Awatar użytkownika
Golfrom
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Golfrom » ndz paź 16, 2011 11:02

ok ide podrzucić fote.. a nie orientuje sie ktoś może jaka kostka w golfach II jest do radia? jeśli to w czymś pomoże to rocznik 87.

Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3

sikacz
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sikacz » ndz paź 16, 2011 12:23

Dobry patent na ciężkie przypadki z radiem w golfie II to wyjęcie panelu nawiewów z zatrzasków i dobranie się do pacjenta od spodu.
Fabrycznie w MK2 jest kostka iso, która jednak nie współpracuje dobrze z nowszymi radiami bo piny są inaczej rozmieszczone, jednak nie martwiłbym się tym, bo skoro masz w aucie takiego zabytkowego rympla to kostki iso nie będzie na 90% :P

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz paź 16, 2011 13:07

Golfrom pisze:z dwoma potencjometrami, i paskiem z wskazówką do wybierania stacji

Ściągasz pokrętła , potem czarną maskownicę (panel czołowy z wyciętym otworem na środku) i potem zauważysz 2 blaszki przykręcone śrubkami do osi pokręteł (mocowanie do otworu na radio jest klipsami pod i nad pokrętłami).

Awatar użytkownika
Golfrom
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Jak wyjąć dziwne radio golf II

Post autor: Golfrom » ndz paź 16, 2011 21:23

powalla pisze:
Golfrom pisze:z dwoma potencjometrami, i paskiem z wskazówką do wybierania stacji

Ściągasz pokrętła , potem czarną maskownicę (panel czołowy z wyciętym otworem na środku) i potem zauważysz 2 blaszki przykręcone śrubkami do osi pokręteł (mocowanie do otworu na radio jest klipsami pod i nad pokrętłami).

Dzięki.. Pomogło.. musiałem rzeczywiście odkręcić te nakrętki od potencjometrów, zdjąć gałki, zeszła osłona i pojawił się metalowy korpus radia, który po podwarzeniu po bokach ładnie się wysunął :)

Do tego starego radia szły cztery kable, lecz z tyłu za radiem była kostka iso z zaizolowanymi końcówkami, podpiąłem kable do tej kostki, wpiąłem kostke do radia i nowe radio działa aż miło :)

Głośniki do drzwi 16cm
szerokie zderzaki
siedzenia mk3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”