golf II przekładka z paska
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, smigam golfem II 1.3nz , niestety nie zbyt to ekonomiczny silnik, a mianowicie nosze sie z zamiarem przekładki silnika z passata b3 1.6 na jednopunkcie/4biegi (gaz) nie znalazłem konkretnych informacji na temat takiej operacji. Najbardziej interesuje mnie czy możliwa jest przekładka sposobu wyboru biegów z passata do golfa (linki) i czy z instalacją elektryczną nie bd problemów.. półosie od golfa bd pasować? proszę o porady bo silnik mogę zyskac dosc okazyjnie (zamiana silnikami z niewielką dopłatą) i boje się żeby się nie rozmyślił Czekam na konkret info z waszej strony, pozdrawiam
O to chodzi ze trochę dużo kasy w golfinę włożyłem zeby chociaz technicznie było w miarę ok.. szkoda mi po prostu go teraz sprzedawać. Chciałbym zrobic tak jak w temacie bo z samochodem nie chcę się rozstawać.
praktycznie nic nie bedzie pasować. załóż LPG
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
wiem, ale jest taki motyw ze za kazda czesc wzietąz paska daje odpowiednik z golfa wiec co trzeba praktycznie moge miec. No i rzecz jasna moc nie porownywalna instalka jest tam I generacji slyszaem ze na takiej 1.3nz nie bardzo chula a i tak ma malo mocy.. ;-/
W koncu rasumując ze to tyle roboty, założyłem tylko lpg.. ku mojemu zaskoczeniu bardzo ciezko pali na gazie i chodzi tylko na wysokich obrotach.. bardzo proszę was o radę bo sam już nie mam pojecia co jest że tak się dzieje.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zakładałeś sam, czy w warsztacie? jeżeli w warsztacie, to niech ci to poprawia. Jeżeli sam, to jak zamierzasz teraz wbić gaz do dowodu rejestracyjnego?tom32 pisze:proszę was o radę
nie mam zamiaru dzis cos pomotałem i z kolei jest tak że chodzi na niskich a na wysokie nie chce wejsc bo tak jakby mu brakowało paliwa.. a jak na wężu zwiększe dawkę to na wysokich pracuje dobrze za to na niskich wcale..
Pomotaj jeszcze trochę a autko pójdzie w powietrze,jak nie masz pojęcia to nie kombinuj sam z LPG
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB
Wszystko jest zamontowane jak trzeba. Tylko nie mogę go dziada wyregulować..
a takie pytanie.. czy wkładając silnik od passata muszę brac całą wiązkę? Bo jest na jednopunktowym wtrysku czy mogę tylko zamienic kompy a instalcję elek. podpasować od 1.3? czy to raczej nie możliwe? piny w kostce od 1.3 bd zgadzac sie z tymi w kompie od paska?