MKIV Variant - truckman
Moderator: G0 Karcio
MKIV Variant by truckman
Fajnie, że furka zostaje!
Co do kwestii zagłówków, to ja mam środkowy płaski w borze, ale chyba były ze trzy rodzaje razem: pełne całe, z dziurką w środku, no i mały środkowy
Co do kwestii zagłówków, to ja mam środkowy płaski w borze, ale chyba były ze trzy rodzaje razem: pełne całe, z dziurką w środku, no i mały środkowy
MKIV Variant by truckman
Dzisiaj były wymiany:
- olej MOTUL
- filtr oleju, paliwa, kabinowy i powietrza MANN
- nowy korek oleju bo stary troszkę w dupę dostał
Przed wymianą oleju użyłem engine cleaner z MOTULa.
- olej MOTUL
- filtr oleju, paliwa, kabinowy i powietrza MANN
- nowy korek oleju bo stary troszkę w dupę dostał
Przed wymianą oleju użyłem engine cleaner z MOTULa.
MKIV Variant by truckman
Też mnie czekają wymiany. Co do autka to działaj jak napisałeś bez ciśnienia i pośpiechu było dobrze i pewnie będzie dalej
Moje auto: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... #p4524290/" onclick="window.open(this.href);return false;
MKIV Variant by truckman
Działaj panie, działaj
Planujesz coś ciekawego wewnątrz ??
Planujesz coś ciekawego wewnątrz ??
www.PETROV.pl - NOWE CZĘŚCI SAMOCHODOWE !!
karoseria, oświetlenie, mechanika, termika, tuning
www.DYWANIKIdlaAUTA.pl - najlepsza oferta dywaników !!
welurowe, gumowe, korytkowe, wkłady bagażnika
2012: VAG Nysa | VAG Inwazja | DynóVWka | DUB IT | Tuning Zraz | The Best Of | V TZT
2013: IRS | Worthersee | DynóVWka | Race1sm | DUB IT | TSB | VAG Inwazja | VI TZT
2014: Worthersee | DynóVWka | Race1sm | DUB IT | TSB | VAG Inwazja
karoseria, oświetlenie, mechanika, termika, tuning
www.DYWANIKIdlaAUTA.pl - najlepsza oferta dywaników !!
welurowe, gumowe, korytkowe, wkłady bagażnika
2012: VAG Nysa | VAG Inwazja | DynóVWka | DUB IT | Tuning Zraz | The Best Of | V TZT
2013: IRS | Worthersee | DynóVWka | Race1sm | DUB IT | TSB | VAG Inwazja | VI TZT
2014: Worthersee | DynóVWka | Race1sm | DUB IT | TSB | VAG Inwazja
MKIV Variant by truckman
raczej nic ciekawego nie będzie. tym bardziej ze na pewno do lata kilka takich variantów powstanie. Myślę nawet będzie bardzo podobne do twojego choćby z uwagi na gałkę biegów ale nie będzie to priorytet. Jest kilka planów dość drogich więc będę robił powoli cała wizja na auto już jest i mam ambitny plan ja zrealizować ale kiedy to nie wiem może nawet za 2 lata nie będzie gotowy ale sprzedaż mi przeszła. Najwyżej kiedyś kupie sobie drugie autko
- Dominik2566
- Ma gadane
MKIV Variant by truckman
Tak jak wy robicie te Varianty tzn Ty, ShowTime i Żurek to coraz bardziej jestem za tym żeby mój następny golf był w kombi
MKIV Variant by truckman
jak wrażenia ;]? nie leje nigdzie ? chciałem to zalać ale ciągle się troche bojetruckman pisze:engine cleaner z MOTULa
MKIV Variant by truckman
Jak dla mnie żadna różnica, ale u kumpla w V GTI było tak, że po zalaniu olej był czarny jak w dieslu, a przed taki brunatny, więc coś tam oczyszcza bardziej ten osad. Raz wlałem i wystarczy, raczej przy następnej wymianie tego nie kupię, bo aż tak czyścić chyba nie ma co tego silnikajak wrażenia ;]? nie leje nigdzie ? chciałem to zalać ale ciągle się troche boje
Także ogólnie warto wlać, bo nic się nie zepsuje, a na pewno więcej starego oleju zejdzie
Pomimo tego że auto nie jest na sprzedaż, napiszę to raz jeszcze. Wszystko ma swoją cenę, jak położysz odpowiednią kwotę to każdy z w/w sprzeda ci autkoTak jak wy robicie te Varianty tzn Ty, ShowTime i Żurek to coraz bardziej jestem za tym żeby mój następny golf był w kombi
- Dominik2566
- Ma gadane
Re: MKIV Variant by truckman
Z kolorów Variantów to mi się podobają srebrne, granatowe, bordowe i czarne a ja od was nie chce kupować modernizujcie je dalej Ja zrobię po swojemu
MKIV Variant by truckman
Nowości...
- na zimę auto zamiast na 17` stanie na stalówce z zeszłego roku, po prostu doszedłem do wniosku że nie ma co wydawać kasy na nowe opony skoro auto będzie więcej stało jak jeździło.
Przegląd mam 25`tego czyli za 6 dni
1) wczoraj razem z sagano88 pojechaliśmy na myjnię, myłem auto i coś dużo smaru miałem na feldze( smar na feldze, wtf ?) chwila namysłu i wstępna diagnoza, uszkodzona osłona przegubu. Powrót do domu na spokojnie, przegubów nie słychac, wjchałem na krawężnik i okazało się że poszły obie osłony z lewej strony... Przeguby powinny być ok, więc wymienię tylko osłony i powinno być ok. Nazwijmy to ceną jazdy na glebie
2) Po wymianie oleju nie powinno już nic kapać z korka, okazało się że dalej kapie, a miska cała, więc nie mam pojęcia jakim cudem leci, pomysł jest aby założyć plastikową osłonę na czas przeglądu, teraz nie będę zlewał oleju żeby kupić nową miskę skoro jest nowo wlany)
Także w skrócie, nie dam rady ogarnąć auta do przeglądu, a bez nie będę latał bo w razie czego moje OC i AC nie obowiązuje
poza tym jest trochę komplikacji:
3) Do tego nie mam czasu ogarnąć podgrzewania foteli( zrobienie i podłączenie wiązki) i jeszcze przestała mi grzać lewa mata od lusterka.
Także plan działań jest teraz taki, że auto stoi w garażu, trochę mi to nie na rękę, ale tak będzie najłatwiej całość ogarnąć. Także będzie lekka demolka wnętrza, tylko muszę z kumplem ogarnąć transport wymontowanych rzeczy, bo wynajmuję miejsce w hali garażowej i prędzej czy później skórka by zniknęła, boczki raczej nie, ale lepiej dmuchać na zimne
Także czas na kompletowanie wypasów, rozkręcanie samochodu i mam nadzieję że coś fajnego z tego wyjdzie.
- na zimę auto zamiast na 17` stanie na stalówce z zeszłego roku, po prostu doszedłem do wniosku że nie ma co wydawać kasy na nowe opony skoro auto będzie więcej stało jak jeździło.
Przegląd mam 25`tego czyli za 6 dni
1) wczoraj razem z sagano88 pojechaliśmy na myjnię, myłem auto i coś dużo smaru miałem na feldze( smar na feldze, wtf ?) chwila namysłu i wstępna diagnoza, uszkodzona osłona przegubu. Powrót do domu na spokojnie, przegubów nie słychac, wjchałem na krawężnik i okazało się że poszły obie osłony z lewej strony... Przeguby powinny być ok, więc wymienię tylko osłony i powinno być ok. Nazwijmy to ceną jazdy na glebie
2) Po wymianie oleju nie powinno już nic kapać z korka, okazało się że dalej kapie, a miska cała, więc nie mam pojęcia jakim cudem leci, pomysł jest aby założyć plastikową osłonę na czas przeglądu, teraz nie będę zlewał oleju żeby kupić nową miskę skoro jest nowo wlany)
Także w skrócie, nie dam rady ogarnąć auta do przeglądu, a bez nie będę latał bo w razie czego moje OC i AC nie obowiązuje
poza tym jest trochę komplikacji:
3) Do tego nie mam czasu ogarnąć podgrzewania foteli( zrobienie i podłączenie wiązki) i jeszcze przestała mi grzać lewa mata od lusterka.
Także plan działań jest teraz taki, że auto stoi w garażu, trochę mi to nie na rękę, ale tak będzie najłatwiej całość ogarnąć. Także będzie lekka demolka wnętrza, tylko muszę z kumplem ogarnąć transport wymontowanych rzeczy, bo wynajmuję miejsce w hali garażowej i prędzej czy później skórka by zniknęła, boczki raczej nie, ale lepiej dmuchać na zimne
Także czas na kompletowanie wypasów, rozkręcanie samochodu i mam nadzieję że coś fajnego z tego wyjdzie.
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
MKIV Variant by truckman
To działaj jak najszybciej, by pokazać wszystkim co z tego wyszło jak coś, to mogę Ci osłonę plastikową pożyczyć na przegląd jeżeli nie masz
MKIV Variant by truckman
Chlopak1988, mam, leży u kropka w garażu po tym jak pół uchwytu ułamałem, na trytytki się złączy i przegląd przejdzie, ale myślę że jak pojadę ogarnąć przeguby to usuniemy ten wyciek, na pewno gdzieś jest drobna nieszczelność na gwincie śruby( poprzednia była zagięta dość mocno) torchę druciarstwa i będzie ok
MKIV Variant by truckman
truckman, kiedy rozbierasz srodek? bo mialbym romans maly...
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !