Witam
Posiadam Golfa 3 1.6 55kw. z 93r.
Mam z nim uciążliwy problem i niewiem co mam zrobic .
Mianowicie golf zachowuje sie jakoś dziwnie na zimnym silniku skaczą obroty i nierówno chodzi nie morze sie rozejsc na drodze tylko go dławi i czesto po tym gaśnie i czuc bezyne w aucie .Pali wiecej i strasznie kopci na biało. To sie dzieje gdy jest zimny a po rozgrzaniu wraca wszystko do normy.
Prosiłbym o Pomoc i bede za to wdzieczy.
Spadek mocy na zimnym silniku.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Spadek mocy na zimnym silniku.
Czujnik halla może być uszkodzony.marekj310 pisze:Witam
Posiadam Golfa 3 1.6 55kw. z 93r.
Mam z nim uciążliwy problem i niewiem co mam zrobic .
Mianowicie golf zachowuje sie jakoś dziwnie na zimnym silniku skaczą obroty i nierówno chodzi nie morze sie rozejsc na drodze tylko go dławi i czesto po tym gaśnie i czuc bezyne w aucie .Pali wiecej i strasznie kopci na biało. To sie dzieje gdy jest zimny a po rozgrzaniu wraca wszystko do normy.
Prosiłbym o Pomoc i bede za to wdzieczy.
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja bym się raczej kierował na czujnik temperatury. marekj310, nie masz mozliwości podpięcia autka do komputera? Może cos by się pokazało...henio8 pisze:Czujnik halla może być uszkodzony
Witam
Byłem u mechanika i podpieli mi auto do komputera, no i mechanik powiedział że do tego silnika już sie nic nie opłaci dokładac.Mówił ze pierscienie poszły i chyba kolektory do wymiany.
I mam takie pytanie czy opłaci sie kupic inny silnik do golfa z roku 93. I jak???
Prosiłbym o rade i z góry Dziekuje
Byłem u mechanika i podpieli mi auto do komputera, no i mechanik powiedział że do tego silnika już sie nic nie opłaci dokładac.Mówił ze pierscienie poszły i chyba kolektory do wymiany.
I mam takie pytanie czy opłaci sie kupic inny silnik do golfa z roku 93. I jak???
Prosiłbym o rade i z góry Dziekuje