Jak odkręcić skorodowaną (przekręconą) śrubę na klucz imb.?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak odkręcić skorodowaną (przekręconą) śrubę na klucz imb.?
Znowu mam problem. Przy wymianie klocków hamulcowych wszystko poszło ok z jednej strony, ale z drugiej niestety jedna z dwóch śrub (które są niestety na klucz imbusowy) była skorodowana i klucz teraz kręci się w koło a śruba ani drgie. Macie jakąś radę jak moża jeszcze ją odkęcić? Wiecie czy ta śruba jest na klucz sześciokątny czy gwiazdkę (wszystkie pozostałe 3 odkręcone były sześciokątnym imbusem)? Poza tym zdziwiły mnie te gumowe osłonki na śrubach.. Ktoś mi powiedział, że teraz zostaje tylko dospawanie drugiej śruby i odkręcenie ich razem - czyli wizyta u mechanika.. poiedzcie, że to wolne żarty....
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Nie wiem jak z mozliwoscia dostepu, ale ja zardzewiale imbusy nacinam na srodku brzeszczotem a potem grubym plaskim srubokretem wykrecam.. inna opcja to rozwiercic ja.. a potem nagwintowac ponownie otwor i wkrecasz nowa srube.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
pozostaje tylko nabicie klucza troche wiekszego w srodek sruby. zalej srube wd lub odrdzewiaczem. uderza mlotem lub podgrzej wtedy gwint puszcza. jak nabicie klucza nie pomoze to pozostaje wspawanie imbusa. oczywiscie sruba bedzie do wywalenia ale odkrecisz.
[size=100][b][url]http://www.sr.olkusz.pl/[/url]
[/b][/size]
[/b][/size]