Zmiana zegarow Motometer na Bosch
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no to od poczatku,
auto Bora 2000 rok
stary licznik
1j0 919 881 (mfa) liicznik w km
nowy
1j0 920 926 (1/2 Fis) licznik mile /km
po podlaczniu praktycznie wsio dziala, immo zakodowany, zegarki i przebieg zmieniony, zmienione Mile na Kilometry, predkosciomiesz, obrotomierz itp wsio dziala
na fisie pokazuje sie przebieg dzienny, caly, czas jazdy ale nie pokazuje sie chwilowe i srednie spalanie caly czas jest 0.0
dodatkowo swieci mi sie kontrolka poduszek powietrznych, ( moze byc tak ze jest inny pil do zegarow z modulu poduszek ???
auto Bora 2000 rok
stary licznik
1j0 919 881 (mfa) liicznik w km
nowy
1j0 920 926 (1/2 Fis) licznik mile /km
po podlaczniu praktycznie wsio dziala, immo zakodowany, zegarki i przebieg zmieniony, zmienione Mile na Kilometry, predkosciomiesz, obrotomierz itp wsio dziala
na fisie pokazuje sie przebieg dzienny, caly, czas jazdy ale nie pokazuje sie chwilowe i srednie spalanie caly czas jest 0.0
dodatkowo swieci mi sie kontrolka poduszek powietrznych, ( moze byc tak ze jest inny pil do zegarow z modulu poduszek ???
Służę pomocą z VAG
-
- GREEN
- Kontakt:
poprostu mogleś kupić licznik po wypadku i trzeba crash date wykasować vag tacho albo nie masz can i trzeba kontrolke zaslepic jak jej nie chcesz miec widocznej
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pekol pisze:Bora 2000 rok
coś tu nie gra...to auto nie jest przypadkiem starsze ?? Nr licznika wskazywałby na wcześniejszą datę produkcji samochodupekol pisze:stary licznik 1j0 919 881
Co do kontrolki...zegary na CANie, sterownik poduch pewnie bez CAN (tyle że 2000r powinien go mieć) więc nie ma komunikacji z licznikiem
Na pewno ten problem przewija się w poniższych tematach - tylko czytania dużo
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=160485" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162092" onclick="window.open(this.href);return false;
Qto, tez mnie to dziwi ze bora 2000 a l;icznik bez can, ale slyszalem ze nieraz tak bylo. we wtyczkach sa kabelki ktora komunikuja sie po canie wiec powinno smigac..
Służę pomocą z VAG
hmm czy ty wiesz co gadasz? jaką crash datę w liczniku???Behemoth1987 pisze:poprostu mogleś kupić licznik po wypadku i trzeba crash date wykasować vag tacho
kontrolkę airbag wykasujesz zmieniając kodowanie CANGATEWAY 19 - z 00006 na 00002
skoro tak to twoje auto nie jest model 2000 tylko 1999 - dawaj numer VIN na pw bo nie chce mi się wierzyćpekol pisze: ale nie pokazuje sie chwilowe i srednie spalanie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
grg474, wlasnie tu jest zonk w VINie jest 1999 rok, a rok produkcji 2000
Służę pomocą z VAG
skoro jest 1999 to rok produkcji 1999pekol pisze:w VINie jest 1999 rok
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- Qto
- _
- Kontakt:
ale skąd ten rok produkcji, z dowodu rejestracyjnego ?? Jeżeli tak, to jest to częste....auto sprowadzone z zachodu produkcji 99 ale z datą pierwszej rejestracji 2000, a u nas w urzędach zamiast wpisywać faktyczną datę produkcji to piszą datę pierwszej rejestracji...i tak mamy młodsze autapekol pisze:w VINie jest 1999 rok, a rok produkcji 2000
Qto, calkiem mozliwe, ale nie zmienia faktu ze cana juz powinien miec
Służę pomocą z VAG
na obecną chwile mogę powiedzieć że jego auto nie ma CANa i nie jest to 2000rok
- Qto
- _
- Kontakt:
jeżeli jest 99 to nie...dopiero rocznik modelowy '00 ma CANa, a 99 w VIN to może być równie dobrze rocznik 98 a modelowy 99pekol pisze:ale nie zmienia faktu ze cana juz powinien miec
- Andrzej4286
- TYLKO VW
witam tak czytam temat i ostatnio bawilem sie w podmiane zegarow tylko z vdo na motometer z mfa w zegarku 919 i ostatnio na motometer z 1/2fis anglika i jak wytlumaczyt to ja mam golfa 98r z sierpnia i ori zegary byly z numerem 919 i zmienilem na takie gdzie jest can 920 i wszystko smigalo prucz kontrolki airbag bo wiadomo sygnal leci analogowo i wylaczylem ja kodowaniem ale spalanie itp wszystko smigalo i obrotek tez dzialal a czytalem gdzies na forum ze nie powinno dzialac bo wtedy nie bylo can
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- GREEN
- Kontakt:
bo tak pisza a mnie też smiga wszystko a mam z 98 z mfa org dałem 920 z 1/2 fis i wszystko ładnie działa
Ostatnio zmieniony wt paź 18, 2011 18:10 przez Behemoth1987, łącznie zmieniany 1 raz.
nie dotyczy to niektórych silników TDI i tylko TDI - z tym, że od razu uprzedzam - niektórychAndrzej4286 pisze:i wylaczylem ja kodowaniem ale spalanie itp wszystko smigalo i obrotek tez dzialal a czytalem gdzies na forum ze nie powinno dzialac bo wtedy nie bylo can