Pomoc w wyborze firmy ktora nagłośnić samochód
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak w tytule jak firma nagłasniac:
Przód: Firma,model jakie polecacie
Tył;Firma Model jakie polecacie
Radio jakie polecacie
Wzmacniacz suba
Sub
i pytanie czy firma Alpine robie dobre głosniki suby wzmacniacze
prosze o odpowiedz chce nagłośnić dobrze auto i chce kilku porad czy opłaca sie głosniki 6x9 czy nie
jesli mozecie to podajcie mi posty to poczytam linki
jestem nowy wiec nie wiem jak wpisac
Przód: Firma,model jakie polecacie
Tył;Firma Model jakie polecacie
Radio jakie polecacie
Wzmacniacz suba
Sub
i pytanie czy firma Alpine robie dobre głosniki suby wzmacniacze
prosze o odpowiedz chce nagłośnić dobrze auto i chce kilku porad czy opłaca sie głosniki 6x9 czy nie
jesli mozecie to podajcie mi posty to poczytam linki
jestem nowy wiec nie wiem jak wpisac
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Na początek poszukaj i przeczytaj FaQ Nazara, bo narazie niewiele wynika z Twojego postu...
W tym momencie można odpisać tylko tyle, że nie wiadomo ile masz na to pieniędzy...
W tym momencie można odpisać tylko tyle, że nie wiadomo ile masz na to pieniędzy...
cena przodu tak do 600 zl
radio do 2000zl
sub 1000zl
wzmacniacz do 1500zl
tyl 600zl
i pytanie czy firma alpine jest dobra?
radio do 2000zl
sub 1000zl
wzmacniacz do 1500zl
tyl 600zl
i pytanie czy firma alpine jest dobra?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Radzę pojechać do jakiegoś sprawdzonego zakładu CA i zdać się na profesjonalistę.Na forum polecone klocki,nawet najlepsze mogę do siebie nie pasować i wyjdzie z tego kupa.Przy tym nie same klocki są ważna ale montaż i strojenie.
Natural Sound
no ale ja tak ogolnie pytam co bedzie najlepsze na przod do 600zł a co na tyl 6x9 rowniez za 600zł i czy firma Alpine jest dobra w car audio
ogólnie to racja i gust jest jak ch..j kazdy ma swój.mati1342 pisze:ogolnie
Posłuchaj Raadek`a i Kubus20, a co do Twojego pytania to stereotypy są takie:
Przód: Firma,model jakie polecacie - Hertz HSK, Dego, morel Tempo
Tył;Firma Model jakie polecacie - zapomnij o tym
Radio jakie polecacie - (do 2 tysi, pewnie chcesz żeby miało DVD, mp3, navi, usb, SD... i SPA ) - nie wiem, nei znam się....
Wzmacniacz suba, - a wzmak do głośników przednich???
suma sumarum, czytaj forum, jest masa ciekawych wątków i powoli dojżejesz do tego co naprawdę chcesz, czy coś do łupania, czy do SQ....bo Ty chcesz wszystko na tacy mieć podane, a tak sie nie da...
-
- Forum Master
- Kontakt:
A coś ty się uparł chłopak na te jaja na tył i ciągle pytasz, czy firma Alpine jest dobra. Ma dobre produkty, np radia, stare niektóre wzmacniacze, F1 Status, ale jakieś jaja i tanie suby nie koniecznie. Nie ma sprawdzonego sposobu, żeby każdemu dopasować. Jeden woli ciągnący się bas, drugi punktualne uderzenie, jeden sopran drugi bas, jeden dynie drugi gospodynie itd, itp, itd.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jeżeli już na forum można Tobie pomóc to ja ustawiłbym proporcje na poszczególne klocki w ten sposób, zakładając oczywiście, że zamontujesz sam, lub przeznaczasz na to oddzielne pieniądze...
Przód ok. 1200 zl
radio do 1500zl przy założeniu, że będzie nowe, jeśli w grę wchodzi używka, to wystarczy ok. 1000zł spokojnie...
sub - Tu można zejść do 800zł spokojnie przy założeniu, że nie będziemy robić pseudo dB dragu w aucie i nie zależy najbardziej na masażu pleców
wzmacniacz do 1500zl
tyl - kasę z tyłu przeznacz na porządne wygłuszenie drzwi i montaż głośników zamiast psuć dźwięk tyłem...
Przeczytaj ten FaQ wreszcie
Przód ok. 1200 zl
radio do 1500zl przy założeniu, że będzie nowe, jeśli w grę wchodzi używka, to wystarczy ok. 1000zł spokojnie...
sub - Tu można zejść do 800zł spokojnie przy założeniu, że nie będziemy robić pseudo dB dragu w aucie i nie zależy najbardziej na masażu pleców
wzmacniacz do 1500zl
tyl - kasę z tyłu przeznacz na porządne wygłuszenie drzwi i montaż głośników zamiast psuć dźwięk tyłem...
Przeczytaj ten FaQ wreszcie
to jaki przod do ceny 600zl czysty dzwiek i dobry bass z jakiej firmy polecacie firma modele i cena narazie kupie glosniki na przod bo radio mam
http://allegro.pl/focal-165-a1-klasa-pr ... 14473.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/nowe-alpine-spr-60-16 ... 62883.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy moze jakies inne 160 165 mm
http://allegro.pl/nowe-alpine-spr-60-16 ... 62883.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy moze jakies inne 160 165 mm
ile to trzeba miec ciepliwosci przy czytaniu takich postów...
mati1342, zadnej inicjatywy z twojej strony a od kolegow wymagasz...przeczytaj choc kilka tematów z tego dzialu
mati1342, zadnej inicjatywy z twojej strony a od kolegow wymagasz...przeczytaj choc kilka tematów z tego dzialu
Duber, podziwiam... długoś wytrzymał zanim się odezwałeś po zamknięciu poprzedniego "sensownego" tematu mati1342
poprostu chce sie dowiedziec ktore sa lepsze waszym zdaniem chce tylko odpowiedzi lub ktore z glosnikow 160,165 sa lepsze