Ubytek płynu chłodzącego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ubytek płynu chłodzącego
Witam
Ubywa mi płynu chłodzącego, pod korkiem oleju jest taka biała maź. Czy to uszczelka pod głowicą? Dodam że nie kopci mi na biało.
Ubywa mi płynu chłodzącego, pod korkiem oleju jest taka biała maź. Czy to uszczelka pod głowicą? Dodam że nie kopci mi na biało.
Ubytek płynu chłodzącego
Sprawdź olej jak będzie siwy to uszczelka. Albo masz gdzieś przeciek.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Ubytek płynu chłodzącego
Jak szybko ubywa?
Kopci na biało czy etam?
Węże od płynu chłodniczego nie puchną?
Płyn się ciemniejszy nie zrobił?
Nie śmierdzi spalinami ze zbiorniczka wyrównawczego i czy nie psiuka z niego powietrze po odkręceniu korka?
Bąbelki powietrza w płynie są czy nie?
Obejrzyj dokładnie silnik do okoła i wszystkie węże czy nie ma wycieków, choć ta maź i ubywanie płynu to jedne z objawów uszczelki.
Kopci na biało czy etam?
Węże od płynu chłodniczego nie puchną?
Płyn się ciemniejszy nie zrobił?
Nie śmierdzi spalinami ze zbiorniczka wyrównawczego i czy nie psiuka z niego powietrze po odkręceniu korka?
Bąbelki powietrza w płynie są czy nie?
Obejrzyj dokładnie silnik do okoła i wszystkie węże czy nie ma wycieków, choć ta maź i ubywanie płynu to jedne z objawów uszczelki.
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu chłodzącego
Mi kopci troche na bialo jak mu wciskam. I co 2-3 tyg musze dolewac plynu. Co jest grane? nie moge zlokalizowac tego wycieku
Ubytek płynu chłodzącego
U mnie był pęknięty króciec plastikowy z czujnikiem temperatury.Im szybciej jeździłem tym szybciej ubywało płynu.Płyn ciekł powoli po silniku i parował i nie było widać wycieku.Po wymianie za 14 zł mam spokój
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu chłodzącego
A gdzie ten krociec moge dostac?? Przez internet mozna to kupic?? Mieszkam za granica:/
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu chłodzącego
Wlaczylem silnik i obserwowalem go przez 20min. Zlokalizowalem wyciek:] Leci kroplami spod chlodnicy, nie dokladnie z chlodnicy, tylko ze szczeliny pomiedzy jakims plastikiem a chlodnica? Czy to oznacza wymiane chlodnicy??????
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ubytek płynu chłodzącego
No to z chłodnicy .... jeśli masz możliwość, to możesz spróbować zakleić miejsce wycieku klejem epoksydowym lub cold welding, na jakiś czas to pomorze w zależności od wielkości wycieku i precyzji wykonania pracy.habahaba82 pisze: nie dokladnie z chlodnicy, tylko ze szczeliny pomiedzy jakims plastikiem a chlodnica? Czy to oznacza wymiane chlodnicy??????