[mk3]mam nowa przekladnie i....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

speede
Użytkownik
Użytkownik

[mk3]mam nowa przekladnie i....

Post autor: speede » sob cze 24, 2006 07:39

witam, niedawno wymienilem przekladnie kierownicza bo mi stukala. golf 3 -bez wspomagania. Przekladnia jets nowa, po wymianie jest cicho i tak mialo byc, ale martiw mnie ze teraz ciezko kreci sie kierownica, jest tak sztywno, slabo odbija, czy przekladnie sie rozejdzie jeszcze? czy trzeba ja regulowac. Mysle ze skoro jest nowa to juz byla regulowana. Pozatym przekladnia byla kompletna z drazkami i oslonami, tylko wstawic do auta trzeba bylo. Moze ktos mi doardzi co robic. Regulacja czy tak jezdzic troche. Dzieki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob cze 24, 2006 10:26 przez speede, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob cze 24, 2006 08:25

ja mialem tak samo po wymianie kupilem nowa za 420 i przez jakis czas bylo tak jak piszesz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Regulacja

Post autor: Paweł Marek » sob cze 24, 2006 10:23

spróbuj troszke (odrobinę) popuścić śróbę regulacyjną na przekładni od spodu samochodu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » ndz cze 25, 2006 02:45

witam, rozumiem ale teraz masz lzej? rozchodzila Ci sie przekladnia? Daj znac czy regulowac ta sruba czy tak zostawic, jezdze na niej dopiero 2 dzien, no jest ciezko troche poniewaz prawie ze nie odbija. Jesli to przejdzie z czasem to wole zostawic dluzej pochodzi. Ale napisz mi po jakim czasie odczules juz ze jest lekko podczas obracania. Dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”