Pilot nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pilot nie działa
Bylem dziś u kluczmistrza aby naprawił mi mój pilot ponieważ nie działa mi centralny zamek z pilota tylko muszę zamykać od strony pasażera, czekałem ponad 30 min na robotę jednak okazalo się że z pilota nic nie będzie i nie naładował mi tego, zapytałem o nowego pilota krzyknął mi za niego 350 zl Co teraz robić ? Czy dać sobie spokoj z pilotem od VW i kupić z allegro alarm podpiąć i mieć oddzielnie centralny wraz z alarmem przy kluczyku czy dokupić samego pilota z VW ? na allegro szukałem nie wiele tego a jak już są to są to piloty typu scyzoryk a ja mam zwykły
Pilot nie działa
czyli masz kluczyk łeske?? co sie dzieje z pilotem . nie mruga dioda czerwona?? bateia napewno dobra. (spotkalem sie kilka razy ze bateria nowa nie trzymala pradu przy nadawaniu . a miala 3v pod miernikiem )nadaje pewnie na 433 mhz. mozesz sprawdzic nadawanie pilota na telewizorze ustawiajac racznie ta czestotliwosc . wyjac antene z gniazda i wsadzic kawalek kabla. podczas nadawania pilota na tv beda sie robic dziwne pasy ... a z tego co pamietam to kluczyk sie loguje do centralki. przez przytrzymanie zamykania i wcisniecie 3 razy otwierania. dioda ma sie w pilocie swiecic caly czas. i migacze zamrugaja przy zalogowaniu.
Pilot nie działa
Podczas naciskania albo trzymania dioda miga tak szybko w mairę miga i nic więcej sie nie dzieje. próbowalem tą kombinacje przy samochodzie aby przytrzymać przycisk zamykania i potem 3 razy otwierania lecz tak samo nic sie nie dzieje dioda cały czas miga.
Pilot nie działa
może byś pokazał co masz za pilota - będzie łatwiej ustalić przyczynę braku dogrania
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Pilot nie działa
jakiś chyba ten kluczyk nie typowy szukałem po googlach i nie znalazlem zrobiłem zdjęcia :
Pilot nie działa
no to teraz - jak masz vag - to wejdź w 46 > 08 > 013 - naciśnij pilot -jak w pierwszym okienku zmieni się wartość to widzi twój pilot.
Wtedy wchodzimy w adaptację - 10> 1> wpisz wartość 1 zatwierdź i naciśnij pilota
Natomiast jak nie masz VAGa to jedne kluczyk zostaw na zapłonie a drugim mechanicznie zamknij drzwi kierowcy i naciśnij kilkakrotnie zamykanie na pilocie - wtedy się nauczy
Wtedy wchodzimy w adaptację - 10> 1> wpisz wartość 1 zatwierdź i naciśnij pilota
Natomiast jak nie masz VAGa to jedne kluczyk zostaw na zapłonie a drugim mechanicznie zamknij drzwi kierowcy i naciśnij kilkakrotnie zamykanie na pilocie - wtedy się nauczy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Pilot nie działa
tak jak pisal kolega
a mialbys tylko jeden kluczyk to wyjmij wkladke od kluczyka wloz srubokret zamknij i otworz samochod tym srubokretem, jednoczesnie majac jedyny kluczyk w stacyjce z przekreconym zaplonem i w tym momencie w tym kluczyk z przekreconym zaplonem zamknij i otworz samochod pare razy tak jak pisal kolega, mowie o tym sposobie bo jak kupilem auto mialem jeden kluczyk a nie mialem na poczatku vaga i tak sobie poradzilemgrg474 pisze: Natomiast jak nie masz VAGa to jedne kluczyk zostaw na zapłonie a drugim mechanicznie zamknij drzwi kierowcy i naciśnij kilkakrotnie zamykanie na pilocie - wtedy się nauczy
Pilot nie działa
czytales co napisalem? musisz wyjac wkladke wyjmuje sie ja w ten sposob ze jak otworzysz drzwi po to nad zamkiem zobacyzsz taka plastikowa okragla zaslepke zdejmujesz ja i musisz miec klucz TORX 4( ale moge sie mylic, taki gwiazdkowy) odkrecasz zlota srube w srodku, calkowicie jej nie wyjmiesz po prostu w pewnym moemcie przestanie sie odkrecac i bedziesz krecil w miejscuw jak juz ja odkrecisz lapiesz wkladke w palce i wyciagasz i dopiero wtedy wkladasz srubokret cienki plaski i napewno nic nie zepsujesz
tylko PAMIETA!!! wyciagnij najpierw wkladke
tylko PAMIETA!!! wyciagnij najpierw wkladke
Pilot nie działa
mam program VAG 4.9 wersja PL oraz kabel wszystko poprawnie skonfigurowane bo nie wywala błędów czy mogłby mi teraz ktoś opisać krok po kroku jak wykonać ten krok:
no to teraz - jak masz vag - to wejdź w 46 > 08 > 013 - naciśnij pilot -jak w pierwszym okienku zmieni się wartość to widzi twój pilot.
Pilot nie działa
no to kolega napisal jasno ... napisze jak krowa na rowie slowa moga sie roznic bo ja mam wersje ENGLISH wiec wchodzisz w pierwszy kwadracik po lewej u gory( jak wlaczysz vag com) nastepnie 46 ( modul komforu, czy jakos tak), nastepnie 08( czy means block, czyli po polsku bloki pomiarowe a potem wybierasz grupe 013 beda strzaleczki do gory i na dol mozesz tez recznie wpisac ten nr 013 jak bedzie zmiana gdy bedziesz dzialal pilotem to pozniej wracasz do menu w 46 czyli modul komfortu, tam wchodzisz w adaptacje[10] wpisz wartość 1 zatwierdź i naciśnij pilota
Pilot nie działa
Ok podlaczylem sie jednak po naciskaniu pilota ( naciskałem przy przekręconym kluczyku na zapłon w stacyjce) wartosci sie nie zmieniaja :
Pilot nie działa
pawel1178, wybacz ale to nie jest vag 4.9 PL tylko polski vag 4.9. Co on pokazuje w blokach pomiarowych to ja nie wiem i czy widzi pilota czy nie widzi to też nie wiem. Nigdy takiego programu nie używałem i nie mam zamiaru - więc szukaj na stronie producenta programu czy wartość - stały kod znany to wartość rozpoznania pilota czy też nie
Re: Pilot nie działa
a dostał bym jakiś link do działającej wersji 4.9 ? i czy raz jeszcze musiałbym instalować sterowniki do kabla porty COM itp.