A więc od początku odkąd kupiłem autko (4 miechy) nie działał klakson w sumie sie tym nie przejąłem aż do ostatniej sytuacji gdy panna wymusiła mi pierwszeństwa i malo brakło a wpakował bym sie jej w kufer w przypływie złości chciałem ja strąbić moim dwutonowym klaksonem lecz tu zonk zapomniałem że nie działa:P i dzis olśniło mnie zrobię klakson:D sprawdziłem klaksony oby 2 w porządku blaszki przy kierownicy tez w pozadku

i nagle oswieciło mnie dwutonowy klakson ma przekaźnik patrze i co widze przekaźnik nr 72 w całkiem innym miejscu niż być powinien brak nr 53 ogólnie zamieszanie w tej skrzynce oceńcie sami :
Z tego co znalazłem na forum przekaźnik nr 72 powinien byc nad 99 a w miejscu 72 powinien byc 53 a z prawej strony 99 powinien byc wedlug forum nr 36(nie brzęczy jak zostawię na światłach to on za to odpowiada??) zgadza sie ??
I mam pytanko czy zamiast 53 mogę założyć zworkę ?? i czy jeżeli zamiast 53 był 72 to czy ucierpiała na tym instalacja?? i za co odpowiada przekaxnik bez numerku w polu R3 sterowanie silnikiem??
Mam tez problem ze światełkami otóż czasem zapalam silnik włączam światła a tu ciemność świeca postojowe gaszę silnik nie wyłączam świateł zapalam ponownie silnik i światła są

jak nie mam mijania to i drogowych.Zdarza się to raz na jakiś czas.
Z góry dziekuje za odpowiedź :)PozdraVWiam