rozrusznik w 1.6 abu nie kreci cisza absolutna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja też mam ABU i kłopoty z rozrusznikiem za sobą. Mechanior był na 100% pewny ze to stacyjka, ja byłem przekonany że to szczotki. Rozrusznik po wymontowaniu wyglądał jak nowy tylko jakas tulejka była wyrobiona W ABU jest głupie mocowanie rozrusznika on gdzieś tam wchodzi w jakąś tulejkę w skrzyni i z czasem ta tulejka się wyrabia i nie kręci. Najgorsze jest to że samo mocowanie tej tulejki w skrzyni się wyrabia i potem to już jest rzeźba na własny pomysł. Było o tym na forum i autor tego postu nie miał pomysłu co z tym zrobić i pytał o nową skrzynię. Narazie mam to zrobione rozrusznik świszczy jak nówka ale mechanik powiedział że mogę się niedługo zdziwić....
To pewnie zwis rozrusznika lub bendiksa - polecam wożenie młotka
jak nie będzie słuchał to delikatnie trzonkiem popukać w rozrusznik i okolice i spróbować jeszcze raz - wiadomo finalnie czeka cie wizyta u elektromechanika ale póki co pamiętaj o młotku. Wyciek prądu przez kable możesz sprawdzić załączając światła i kręcąc rozrusznikiem - jeśli mocno przygasną to kabelki, jeśli będą podczas kręcenia świecić normalnie to "zwis" - czyli młotek w dłoń
i na koń ... Na fotkach masz +/- gdzie szukać rozrusznika 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TDPower