Problem z odpaleniem

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
AmokK
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: AmokK » śr wrz 28, 2011 13:33

Od pewnergo czasu coraz gorzej wyglądało odpalanie mojego samochodu. Kiedyś wystarczyło przekrecić stacyjnkę i samochód już chodził, teraz już musiałem trochę pokręcić. Dziś rano już nic nie dało rady. Akumulator jest dobry 3 lata temu kupowany. Kręci cały czas lecz wg. nie zaskakuję. Wina rozrusznika ?

Damian.M

Problem z odpaleniem

Post autor: Damian.M » śr wrz 28, 2011 14:01

Witam,
a kontrolki się świecą-przygasają w momencie przekręcania kluczyka-możliwe, że akumulator do sprawdzenia i naładowania.
Ostatnio zmieniony śr wrz 28, 2011 14:05 przez Damian.M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AmokK
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: AmokK » śr wrz 28, 2011 14:03

Ale czy to możliwe że cały czas normalnie kręci ? Wygląda jakby miał cały czas prąd.

Damian.M

Problem z odpaleniem

Post autor: Damian.M » śr wrz 28, 2011 15:33

No to rozrusznik do regeneracji,
albo wymontować i "na krótko" pod akumulator- sprawdzić jak działa-pewnie coś w nim padło?

Jeszcze jedno, jak " nie zaskakuje" to powinien w sumie brzęczeć i wyraźnie szybko się obrać.

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Problem z odpaleniem

Post autor: krzycho85 » śr wrz 28, 2011 16:35

No to rozrusznik do regeneracji,
Takie rady to kolego dla siebie zachowaj, nie czytałeś że rozrusznik kręci?

AmokK Sprawdź czy podczas kręcenia rozrusznikiem jest iskra na świecach. Jak po próbie odpalenia wykręcisz świece to są one suche czy mokre?

Damian.M

Problem z odpaleniem

Post autor: Damian.M » śr wrz 28, 2011 16:41

Dobrze,
zachowam sobie.

szkot
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: szkot » pt wrz 30, 2011 21:24

Jeżeli gasną ci kontrolki od oleju i ładowania to na95% do wymiany kostka stacyjki. :bajer: Lub inny pomysł bendix nie wyskakuje do końca.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Problem z odpaleniem

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 30, 2011 22:12

AmokK, na poczatek takie tematy: wymiana kabli i świec jeśli są stare, kontrola czujnika temperatury cieczy chłodzacej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
AmokK
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: AmokK » sob paź 08, 2011 19:58

Jakoś go odpaliłem na samym gazie, lecz nie chcę żeby tak zostało na stałe. Może być to wina pompy paliwa ? Po odłączeniu gazu który był podłączony na 'krótko' samochód palił na początku normalnie później musiałem trochę więcej kręcić potem sporo kręcenia plus to ze jak odpalił to od razu gasł, dopiero za którymś razem umiarkowały się jego obroty. Gaz mam ustawiony tak, że mogę dopiero go włączyć jeśli jest odpowiednia temperatura silnika.

Piotras VW
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: Piotras VW » ndz paź 09, 2011 17:31

Ja z kolei mam problem z odpalaniem go na ciepło zimny zawsze odpali ale po kilku minutowej jeździe i chwilowym postoju nie chce odpalić jak ako zaczyna padać to wtedy jakimś cudem odpali i jedzie normalnie (nie wariuje i nie gaśnie) i tak się zdarza raz lub 2 razy w tygodniu.

Awatar użytkownika
AmokK
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpaleniem

Post autor: AmokK » pn paź 24, 2011 17:23

Problemem była stacyjka. Kostka była do wymiany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”