1.6 d + 1.6 td z dwoch jeden
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wita, jestem tutaj juz troche ale nigdy sie nie wypowiadalem , wiec prosze o wyrozumialosc , szukalem tez czegos podobnego ale nic mi nie pomaga, mam gofra mk1 1.6 D , a w garazu mam 2 silniki 1.6 TD oraz 1.6 D , tylko w tym z turbina popekala glowica pomiedzy zaworami na kazdym cylindrze i moje pytanie jest takie ( wiem ze te silniki a dokladniej bloki roznia sie natryskami na tloki ) ,czy glowica z 1.6 D bedzie mi pasowala do bloku z TD , inaczej, plan mam taki , blok ( caly dol z osprzetem) z 1.6 TD + glowica z 1.6 D + dolot z TD + wydech z turbina TD , czyli wszystko z TD ale glowica z D, jezeli pomieszalem to sorensen, roznia sie czyms te glowice? wielkoscia kanalow, wytrzymaloscia, zaworami , rozmieszczeniem kanalow, wielkoscia kola zebatego lub wysokoscia ? i jak to bedzie z rozrzadem , czy bedzie pasowal ? Z gory dzieki za pomoc Łukasz
aaaa no i popma wtryskowa z wtryskami ze zwyklego D

- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
juz lepsza bd z td z grzybkiemKurierOPL pisze: popma wtryskowa z wtryskami ze zwyklego D
a wydaje mi sie ze glowice roznia sie
KurierOPL pisze:wielkoscia kanalow, wytrzymaloscia
no jezeli trzeba bedzie pompe kupic inna to kupie a jedna swoja sprzedam , bo mam 2 zapasowe , no i wlasnie nie wiem jak to z tymi glowicami , bo tak to juz bym powoli lecial z tematem , chyba ze trafi sie 1.9 gtd na przekladke , a te 3 szt sprzedam
- kret077744
- Forum Master
Jesli obie masz na hydropopychaczach to bedzie pasować. I tak jak mazi napisał pompa i wtryski z TD.
Warto szwedzki remont zrobić jesli masz wszystko na wierzchu niż tylko poskręcać do kupy.
Warto szwedzki remont zrobić jesli masz wszystko na wierzchu niż tylko poskręcać do kupy.
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
o remoncie nie wspominam bo bedzie zrobiony , sa hydropoychacze i tu i tu , czyli wszystko bedzie smigac az milo
podziekowal za pomoc
jezeli beda w trakcie jakies problemy to bede sie jeszcze odzyywal 

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Norma.Jak zdejmiesz następną,pewnie też taka będzie.Jeżeli nie są to wielkie pęknięcia,nic się nie kruszy itd. to zakładaj i nie martw się na zapasKurierOPL pisze:popekala glowica pomiedzy zaworami

witam mam golfa II 1.6 zwykły diesel a pompa od TD i brak mu mocy na 1,2,3 ciagnie tak sobie a na 4,5 trzeba go długo bujać proszę o pomoc
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Mlody93, pompa od TD jest całkiem inna-timing jest inny,fala jest inna,itd. dlatego to nie jedzie 

- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Różne ceny się spotyka...Mlody93 pisze:aha a za ile mozna kupic pompe?
Luknij na allegro i będziesz wiedział

EDIT:
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... gory=19409" onclick="window.open(this.href);return false;
jak chcesz ja ci moge dac pompe z 1.6 D , jezdzila u mnie do czasu gdy zmienilem silnik na td , chce za nia 150 zl , mam 2 sztuki