Różnica blachy,konserwacji między mk3 vr6 a zwykłym mk3?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć wszystkim:) szukam dla siebie nowej budy i teraz tak myślimy z kumplami czy czasem mk3 vr6 nie miało grubszej blachy karoseri lub lepszej konserwacji gdyż rzadko widzimy takiego zgnitego , jak to jest tak na prawde wszystkie mk3 miały identyczna blache i konserwacje??
Z tego co kiedyś powiedział mi pewien serwisant VW jak siedziałem w DE ... to ostatnie wypusty MK3 były cynkowane ... na ile temu wierzyć ? nie wiem ... co do VR6 być może rzeczywiście perforacja szła tam lepsza , lub po prostu właściciele bardziej o nie dbają ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK3 gniją jak leci. Trzeba nieźle przy nich skakać żeby to się trzymało jak trzeba.
Buda z VR6 będzie pasowała mocowaniami łap silnika do twojego wyposażenia ?
Buda z VR6 będzie pasowała mocowaniami łap silnika do twojego wyposażenia ?
a vr ma inne mocowania na karoseri?? mam kompletego tdi-ka z roztrzepana buda, co do ocynku to też tak syszałem ale nie że całe,, głównie chodzi mi o to czy skupiać sie na poszukiwaniu konkretnie budy od vr-ki czy moge celować nawet w 1.4 cl byle zdrowy bo i tak rożnicy nie ma...
No tak celować poprostu to nie możesz. Z tego co wiem, silniki zależnie od mocy różnią się mocowaniami i o to mi chodziło. Może się okazać że po prostu łapy silnika są częściowo przesunięte, w innym miejscu i nie będzie to plug and play.
Z tego co zauważyłem, 90% czerwonych golfów ma zdrowe budy. Podobnie z seatami. Nie wiem czym czerwony różni się od pozostałych.
Z tego co zauważyłem, 90% czerwonych golfów ma zdrowe budy. Podobnie z seatami. Nie wiem czym czerwony różni się od pozostałych.
Gacu16, z własnego doświadczenia powiem Ci tak.
najpierw miałem mk3 GL kombi czerowne rocznik 1994 i było strasznie zgnite
potem kupiłem sobie GTI 1993 i nie było na nim grama rdzy
więc wg. mnie te wersje miały lepsze budy
najpierw miałem mk3 GL kombi czerowne rocznik 1994 i było strasznie zgnite
potem kupiłem sobie GTI 1993 i nie było na nim grama rdzy
więc wg. mnie te wersje miały lepsze budy
2008-2010 mk3 AAZ
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wątpie w to bo maiłem okazje rozbierac na cześci golfa z 97 i zgniłek gorzej niż te z 92 a nie bity był.to ostatnie wypusty MK3 były cynkowane
A same gołe budy się nie różnią niczym to samo żadnych specjalnych wzmocnień itp.
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Różnica blachy,konserwacji między mk3 vr6 a zwykłym mk3?
YEAHHHH!!!!! dobrze mówisz dobrze Czerwony zakonserwowany nie zgnije nawet na złomie :D Rudy nie atakuje pokrewnych kolorów ;d;d hahskaktus pisze:No tak celować poprostu to nie możesz. Z tego co wiem, silniki zależnie od mocy różnią się mocowaniami i o to mi chodziło. Może się okazać że po prostu łapy silnika są częściowo przesunięte, w innym miejscu i nie będzie to plug and play.
P.S Jak nie konserwujecie samochodów to jak to ma nie gnić, wszędzie na rantach nadkoli, na początku progu zbiera sie kilogramy syfu, ziemi, piosku, liści i tak stoi wilgoć to jak ma nie gnić. 2kg smaru starczą na wypełnienie całego ranutu i końcówki błotnika 8kg to nie dużo a 10kg to świetnie Uważam że starsze auta są lepsze bo wtedy były drogie, nie byle kogo było stać na nie i wiara dbała, konserwowała. Teraz to tylko kupić zajechać, sprzedać.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
A ja mam w domu dwa auta z 93 Golfa i Vento oba z niemieckiej fabryki , jedno z wielokrotnymi poprawkami podłogi i błotników, drugie w kompletnym fabrycznym lakierze, bez śladów rdzy poza wydechem. Skąd różnica? To drugie przyjechało z Włoch, gdzie nie widziało soli. Budy się nie różnią w zależności od wersji silnikowej a wszelkie rozważania z jakiej wersji i z jakiego rocznika są niecelowe, bo przed kupnem trzeba dokładnie obejrzeć po prostu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Z VIN'u idzie wyczytać skąd pochodzi auto. Po prostu pytać sprzedawców o numer VIN nadwozia i wyczytać czy jest ze sahary czy z bieguna północnego.
Co z tego że auto z Włoch, skoro w PL mogło już przebyć kilka zim bez konserwy. Do tego kilka zjazdów po krawężnikach, zdarta farba z progu i ruda wraca w nasze objęcia.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
lepiej rudy atakujący od 5 lat niż od 10:D:D
vr nie miała w zaden sposób wzmocnionej budy??:D:D to teraz jestem w szoku bo bylem przekonany że miała , ale najlepsze jest to że tez to widze ze czerwone mniej gnija xD ale widywałem też czerwonki dosłownie zjedzone:D
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Musisz podchodzić do aut i nasłuchiwać czy coś mlaszcze :D:D::D