Mody - 1.9TDI PD 130PS ASZ -

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

bvw08
Użytkownik
Użytkownik

Re: Mody - 1.9TDI PD 130PS ASZ -

Post autor: bvw08 » wt wrz 27, 2011 21:57

na twoim miejscu poszukałbym w miarę nówki głowicy z małym przebiegiem zdarzają się takie 30-50 tyś km a wierz mi że w PD głowica to najmniej trwały element silnika tak na szybko to siadają szklanki,pólpanewki, wałek się wyciera i wyrabiają gniazda pompowtrysków

[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]

Awatar użytkownika
Nastar
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Nastar » wt wrz 27, 2011 22:22

szymek_siedlce, dobry ARL: http://allegro.pl/turbosprezarka-arl-15 ... 76899.html
Sam się na niego czaiłem ale w końcu stanęło na nowym :-)

Skoda Octavia II RS BMN
188KM@369Nm czyli mocna seria :-)

Awatar użytkownika
Fucker
"KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
"KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
Kontakt:

Post autor: Fucker » wt wrz 27, 2011 23:52

Ja bym się nie zastanawiał i pakował bym BRD.

Nie ma się co okłamywać, ma większą wydajność w stosunku do ARL. Co za tym idzie mniejsza możliwość uszkodzenia turbiny, przy utrzymywaniu przez dłuższy okres, sporych prędkości przelotowych. Również mniejsze EGT i mniejsze zadymienie w wyższych obr. I nie wspominam już, że są to sporo młodsze turbinki, co za tym idzie mniejsze przebiegi.

Liczby mówią same za siebie
BRD w serii bije 1,65 bara w silniku 2.0 Czyli jak będzie dmuchało 1,7 bara w silniku 1,9 to dalej będzie pracować jakby w serii.

Jak zapinam 4 bieg w moim Kombiku, to ARL'e wymiękają. Turbinka od Fahoo jest gites. A dostaje odemnie po łopatkach. Brak poboru oleju. Jeżeli ktoś ma sprawdzone turbinki, to warto ich polecić, takie moje zdanie.

Postaram się jutro nagrać filmik jak BRD wstaje.

rav_tdi
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: rav_tdi » śr wrz 28, 2011 06:50

Fahoo pisze:-ogolnie w moich oczach jestes obłudnikiem i zadymiarzem forumowym co pokazałes na naszym forum all-tdi.pl
Jasna sprawa, bo to ja sie tam poczólem jak pan i władca, z moimo bdb znajomkami, którzy założyli new forum, heh, jasna sprawa!

Nie potrafisz prawdy przyjać na klate po prostu!!, a wiesz na 1000% ze miałem racje, bo wystarczyło napisać cokolwiek w formie pouczenia, a nie w formie, że jaki to człowiek tępy jest że wkleja linki z allegro, które za jakiśczas będą nie aktywne i za ileś lat ktoś będzie chciał skorzystać z danego topica i nie będzie wiedział co tam było wklejone!!
Dla mnie to powinno być po ludzku załatwione, dlaczego tu nie szczujesz ludzi jak wklejaja linki z allegro i nie uważasz tego za ułomstwo, heee??

A'propo, dlaczego wyciagasz na tym forum takie śmieci, całkowicie nie tyczące sie ani tego forum, ani tego tematu!!
Proponuje ci teżprzestać sie kłucić ze wszystkimi do okoła, bo kto ma inne zdanie wg. ciebie to dureń jest (delikatnie mówiąc)

Sory bardzo za OT

Odnośnie brd - twierdziłeś że nie trzeba NIC przerabiać - kłamstwo to było, bo trzeba, kolektor musisz mieć żeby ją posadzić i to co sam napisałeś, więc cooo, znów inni nie mająracji :los2:

Zauważ też ze główny zaiteresowany już podjął decyzje, więc daj już spokój może co, bo on wybrał logike!!

SCIROCCO 4 EVER D BEST!!

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » śr wrz 28, 2011 08:29

rav_tdi, bo forum golfa nie jest moja własnościa i rządzi sie ono inymi prawami wiec tu mozna wklejac prawdopodobnie liniki u mnie nie!!
nikogo nie nazwałem nigdy durniem
nikogo nie okłamałem
brd jest na dzielonym kolektorze wiec logiczne jest iż trzeba mieć kolektor wydechowy żeby je umieścić-była taka info podawana nie raz i nie dwa afn/awx

po co wyciagam a po to żeby liudzie wiedzieli kto to jest rav_tdi, i ni ebrali do bani jego rad!!! :los2: forumowy ubijacz piany -tyle mam do powiedzenia naten temat
dziekuje i namawiam jednak do montażu turbin BRD ,bo sa na prawde bardzo dobre :hehe:

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
czarodziej6969
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: czarodziej6969 » śr wrz 28, 2011 11:38

rav_tdi pisze:Odnośnie brd - twierdziłeś że nie trzeba NIC przerabiać - kłamstwo to było, bo trzeba, kolektor musisz mieć żeby ją posadzić i to co sam napisałeś, więc cooo, znów inni nie mająracji :los2:
daj na luz, jak ktos jest ogarniety to wie ze to turbo jest z dzielonym kolektorem

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » śr wrz 28, 2011 13:18

rav_tdi, Fahoo, panowie koniec OT, takie sprawy załatwiajacie sobie PW, po co sie wyzywać na forum ?
czarodziej6969 pisze:jak ktos jest ogarniety to wie ze to turbo jest z dzielonym kolektorem
jak ktoś zadaje pytanie co zrobić z ASZ to raczej nie kuma takich szczegółów... w ogóle to temat powinien być od razu zamkniety bo było o tym wielokrotnie

zamykam żeby ostudzić zapał kolegów ;)

Zablokowany

Wróć do „TDI”