Szybko paliwo znika 1Z

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Bart93
Nowicjusz
Nowicjusz

Szybko paliwo znika 1Z

Post autor: Bart93 » pn wrz 26, 2011 22:43

Witam Forumowiczów!
Mam problem , od ostatniego czasu jakies 2 tyg bardzo szybko mi paliwo znika z baku, przypuszczam i nawet smie twierdzic ze jestem pewien że to przez bio 100 z bliskiej. Odradzam wszystkim tankowanie tego , do swoich traktorków, popuszczały mi uszczelki na pompie zaczeło przeciekać , ale to już opanowałem , przewody nadmiarowe wtrysków to samo, również wymieniłem, w moim mniemaniu ten silnik nie ma prawa tyle spalic ( gdy przejade 10km to wskazówka przesuwa sie ok ok. 2milimetry to jest nie realne , ja potrafiłem tym autem zrobić 950 km na baku a tu za 2 dychy nie moge zrobić 50ciu gdy normalnie zrobiłem 90. :( dostałem nauczke i sprawdziło sie to że chytry 2x traci :( Teraz prośba, Podpowiedzcie gdzie może mi paliwo jeszcze uciekać, bądź co sie jeszcze mogło stać z kuli tego ? :( Pozdrawiam i z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
souler
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Szybko paliwo znika 1Z

Post autor: souler » pn wrz 26, 2011 22:57

pod auto ucieka...

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo

Bart93
Nowicjusz
Nowicjusz

Szybko paliwo znika 1Z

Post autor: Bart93 » pn wrz 26, 2011 23:10

nie ucieka :|

Bart93
Nowicjusz
Nowicjusz

Szybko paliwo znika 1Z

Post autor: Bart93 » wt wrz 27, 2011 22:21

dobra widze że brak odpowiedzi , dziś postanowiłem czyścić nastawnik ponieważ był zabrudzony do tego stopnia że potrafił sie zblokować na opcji hamowanie silnikiem i potem już na gaz nie reagował i stanoł , jak juz chodził to gaz sam czasem przytrzymywał, no i słusznie jak to rozebrałem to sie przeraziłem , syfu tyle jakby ktoś błotem chlapnął. Teraz jest jak ręką odjął , spalanie git , równo pracuje nie szarpie i jest super , ciesze sie ze zrobiłem to sam :) Pozdrawiam. Jakby ktoś chciał to moge zaoferować czyszczenie nastawnika na slasku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”