Problem z odpaleniem maszyny ;p
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Problem z odpaleniem maszyny ;p
W samochodzie została wymieniona stacyjka(tamta była 'wyrobiona'), kostka stacyjki i moduł zapłonu(był spalony). Teraz Golfik pali na dotyk, czyli tak jak było wcześniej
-
- Nowicjusz
Re: Problem z odpaleniem maszyny ;p
Czy po poprawieniu tych styków znikną tobie problem z znikającymi kontrolkami z deski rozdzielczej Z jakiego rocznika masz Golfa oraz czy te zamki mogą się różnićkk07 pisze:dziś doszedłem o co chodzi. lewa strona zamek drzwi. po rozebraniu zamka (elektryka centralny pneumatyczny) są tam 2 blaszki które odskakują po przekręceniu kluczyka. jak przekręca się kluczyk to 2 malutki bolce na przemian się chowają i wysuwając popychając te blaszki które włączają immo i zamykają auto. mi sie wyrobił jeden i tylko jeden chował się i wysuwał drugi był wysunięty przez co miałem tak jak by immo był włączony.jeryk10 pisze:Zimne luty w alarmie sa powodem tych niedomagan najlepiej alarm cały odłączyć będzie najprościej ja tak robie
Zauważyłem że po przekręceniu kluczyka nie zapala mi się diodka przy dźwigience od zamka (ta przy drzwiach - szybie) Kiedyś zapalała się po przekręceniu kluczyka.
Co to może oznaczać I po czym poznać że np. stacyjka jest wyrobiona U mnie na oko wszystko wygląda bardzo dobrze.