Witam.
Mam Bore z pakietem zimowym więc m.in. z grzanymi spryskami szyby. Ostatnio zauważyłem, że wszystkie kable są zaśniedziałe i porozwalane i powypadały z wtyczek.
Jest sens w ogóle to podłączać na nowo?
Ewnetualnie jaki koszt byłby orientacyjnie tych wszystkich wiązek ?
Podgrzewanie spryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Myślę że samych wiązek nie dostaniesz, zazwyczaj są w komplecie ze spryskiwaczami, chociaż można zapytac na szrocie myślę że ze 30 by zawołali... Lecz moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby "zregenerowanie" ich we własnym zakresie
dorwać jakieś gołe kabelki, obczyścić styki i dolutował nowe kabelki (chyba że wtyczki są bardzo zniszczone), koszt praktycznie żaden, a czy jest sens? Napewno jest, nie przymarzały Ci nigdy dysze w spryskiwaczach? Napewno w zimę się przyda...

Dokładnie tak samo uważam. Lepiej dać nowe przewody i podlutować do wtyczek i spokój aż do końca życia auta. Nawet, jakbyś miał kupić te przewody to zaledwie kilka pln za linkę 0.75-1mm2 zapłacisz.... Może to i nie potrzeba aż takiej średnicy ale w elektryce nadmiar nigdy nie szkodzi... Jak się z kolei uprzesz, to pisz do mnie, mogę Ci zamówić nowe wiązki oryginalne...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)