Witam
Przymierzam sie małym krokiem do konkretnego vweja, wlasciciel kupil go od neimieszka razem z gwintem jak twierdzi (widac na foto), ja sie na tym kompletnie nie znam, samochód przypadl mi do gustu bardzo a moje drogi sa niestety dosyc wielkim wyzwaniem dla gwintu (zawieszenei bym szybko zniszczyl), moje pytania brzmią następujaco:
1. Czy to oby napewno jest gwint?
link: http://otomoto.pl/volkswagen-golf-gt-sp ... 30283.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2. Ile jest wart póki co jakbym go ściagnął uzywke?
3. Czy gdybym go jednak narazie zostawił i dolozył do niego oponę 195/65/15 to czy komfort jazdy byłby lepszy? Chodzi mi o miekkość? I wybieranie nierówności? polepszy się zdecydowanie lepiej?
Pozdrawiam
Czy to oby napewno jest gwint? Ile wart?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Gustav, tak, to jest gwintowane zawieszenie i to nie najgorsze bo h&r. Ceny nie podam bo nie mam pojęcia, ale wiedz że warto to sobie zostawić.
Komfort na pewno będzie mniejszy niż na ori zawiasie, ale na baloniastych oponach spokojnie pojeździsz i prędko docenisz właściwości trakcyjne na zakrętach (chociaż do tego przydała by się tez niska opona )
Komfort na pewno będzie mniejszy niż na ori zawiasie, ale na baloniastych oponach spokojnie pojeździsz i prędko docenisz właściwości trakcyjne na zakrętach (chociaż do tego przydała by się tez niska opona )
Dzięki Shmatan, za odpowiedź Jechalem tym golfikiem juz i jest naprawdę twardo:) JAk sobei w zimei z tym poradzić? Podkręcic to na maksa? Jak z komfortem? Nie chce jechać drogą 50km/h ale tez bez szaleństw. normalna jazda, ale boje sie bo u mnie drogi to masakra - tereny wiejskie.
H&R zgadza sie
uzywka ile kto da
nowy ok 5 tys zl
uzywka ile kto da
nowy ok 5 tys zl
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Gustav, jak podkręcisz na maksa to będzie pingpong - jeździć się nie da skręć go tak na -40/50 na zimę, na lato zejdziesz niżej i się przyzwyczaisz
Najważniejsze w jeździe na gwincie to nauczyć się od nowa jeździć- trzeba porzucić system "gaz i do przodu" na rzecz umiejętności omijania nierówności (przynajmniej przednią osią) i umiejętnego dobierania prędkości do warunków (czasem trzeba na chwilke i do 30km/h zwolnić
Najważniejsze w jeździe na gwincie to nauczyć się od nowa jeździć- trzeba porzucić system "gaz i do przodu" na rzecz umiejętności omijania nierówności (przynajmniej przednią osią) i umiejętnego dobierania prędkości do warunków (czasem trzeba na chwilke i do 30km/h zwolnić
Panowie niestety nic z tego nie będzie chodź bardzo żałuję... bita lewa strona.