Panowie,
Jak jadę autem na zapalonych światłach to jak otwieram albo zamykam szybę (elektrycznie) to przygasają mi światła drogowe, w momencie pociągniecia za przycisk otwierania albo zamykania szyb.
Zauważyłem ze w tym samy czasie np delikatnie też przygasa mi fis i CD od radia.
Czy to wina padającego aku? czy może alternator już nie domaga?
Przygasają światła drogowe TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- laputamadre
- Mały gagatek
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przygasają światła drogowe TDI
Bardziej zabrudzonych połączeń: klemy na akumulatorze, śruby bezpieczników na aku., zaciski śrubowe w skrzynce bezpieczników (te głębiej, pod bezpiecznikami), masy. Standardowe postępowanie, co jakiś czas polecane na forum.
Delikatne przygaśnięcie jest normalne: nawet w domu, w sieci 230V bez praktycznego ograniczenia mocy sieci - po włączeniu choćby wiertarki, żarówki mrugną. A silniczki szyb, to też silniczki - jak wiertarki
Delikatne przygaśnięcie jest normalne: nawet w domu, w sieci 230V bez praktycznego ograniczenia mocy sieci - po włączeniu choćby wiertarki, żarówki mrugną. A silniczki szyb, to też silniczki - jak wiertarki