Skaczące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skaczące obroty
Witam mam golfa III 1.6 silnik AEE. od poczatku jak go mam faluja obroty. czasem wchodzily na zimnym silniku na dosc wysokie. Wymieniłem wiec przepustnice wraz z silniczkiem krokowym na inna. lecz obroty nadal faluja.bylem na kompie i ma dosc niskie obroty bo 650 obrotów i nic nie szlo z tym zrobić. Co może byc przyczyna? pozdro
Skaczące obroty
Co do falowania to nie mam pojęcia .Ale mój AEE tez ma tak niskie obroty biegu jałowego .
Skaczące obroty
Z tego co wiem wszyscy mają takie obroty w AEE . To oszczędne silniki - dlatego .
Poczytaj :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93350" onclick="window.open(this.href);return false;
Poczytaj :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=93350" onclick="window.open(this.href);return false;
Skaczące obroty
Ok dzieki za info. Ale mam problem jeszcze z tym falowaniem obrotów. gdy mam na gazie to po wlaczeniu na luz obroty zafaluja i czasem gasnie silnik. na benie tez zafaluje ale nie zgasnie. mialem wymieniana przepustnice niedawno (numery sie zgadzaja) i czy to moze byb przyczyna? bo na starej tez falowal ale nie tak bardzo? I w czym tu szukac usterki w przepustnicy? pozdro
Re: Skaczące obroty
Gdy masz falujące obroty to zacznij od zresetowania sterownika (tzn odłącz akumulator na kilkanaście minut). Jeśli to nie pomoże to przyczyna może być w przepustnicy, a dokładniej w silniczku krokowym przepustnicy. Można ją przeczyścić.
Skaczące obroty
A wiec założyłem inna przepustnice i zal obroty znów faluja. moze nie tak jak na tamtej ale tak nie powinno byc. Co moze byc jeszcze odpowiedzialne za falowanie obrotów? pomocy
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Skaczące obroty
Ciśnienie w cylindrach możesz sprawdzić jak radzi evil666 tzn czy na każdym garze jest w miare takie samo, sprawdź czy wężyki od podciśnień są całe
Skaczące obroty
Witam ponownie. A wiec cisnienie jest dobre. wyminiilem uszczelke pod kolektorem ssacym i nic nie pomoglo. Slyszalem od znajomego ze moze to byc wina elektrozaworu od odpowietrzania baku i ze moze tam lapac falszywe powietzre. Czy jest to możliwe aby tak sie dzialo?
Skaczące obroty
kolego mam to samo co ty! tylko mam takie pytanie ten elektro zawor od oparow to tak cyka jak sie silnik rozgrzeje a jak zimny to nie. teraz jest taka watpliwosc powinien cykac caly czas czy tylko jak sie rozgrzeje silnik?
Skaczące obroty
wiesz bym musial sie przysluchac czy cyka bo mi sie wydaje ze chyba nie. Ale jutro sie przyslucham i dam znac.A moje auto jak na zimnym silniku to wszystko jest ok bo go ssanie trzyma a jak sie rozgrzeje to po wrzuceniu na luz obroty spadna na tyle ze auto gasnie