Swap 1.8 na 2.0 2e zostało 2 kabelki

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

nexes
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nexes » pt wrz 23, 2011 14:29

Witam po zmianie całej wiązki silnika zostało mi do podpięcia 2 kabelki przy skrzynce bezpiecznikowej widoczne na zdjęciach brązowo czarny idzie od jakiegos czujnika znajdującego się przy pokrywie zaworów od strony grodzi. Kabelki posiadają wtyczki ale w mojej orginalnej instalacji nie mam takich żeby to spiąc.
Obrazek
Obrazek

I jeszcze jedno który pin od sterownika jest do złącza diagnostycznego i pod który pin do złącza trzeba go podpiąć.

pozdro

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 23, 2011 16:06

co do pierwszego pytania to jest to dodatkowy włącznik załaczający wentylator chłodnicy jeśli silnik jest przegrzany i wpółpracuje w 2E ze sterownikiem wentylatorów (identyczny jak do klimy) kóry siedzi pod zbiorniczkiem płynu. Jesli nie masz obecnie tego sterownika to możesz to pominąć, to się prawie nigdy nie załącza u mnie może ze dwa razy za 10 lat używania dwóch aut z 2E.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”